İsrail polisleri, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını 16 haftadır kısıtlıyor: 1 kişi gözaltına alındı

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere yönelik geniş kısıtlamalarını 16. haftada da sürdürüyor. Mecsid-i Aksa'ya girerek namaz kılmak isteyenlere gazlı saldırıda bulunan polis, bir kişiyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail polisleri, Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını 16 haftadır kısıtlıyor: 1 kişi gözaltına alındı

İsrail polisinin kısıtlamaları sebebiyle işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Eski Şehir sokakları ve Mescid-i Aksa'nın avlusuna cuma namazı öncesi sessizlik hakim. İsrail'in 16 haftadır devam eden kısıtlamaları nedeniyle Filistinlilerin giremediği Mescid-i Aksa ve çevresi yağan yağmur altında sakin ve boş kaldı.

İsrail polisi, Cuma namazı için kentin belirli noktalarında bekledi. Polis, Filistinlilerin Aksa'ya girişini engellemek için sabah saatlerinden itibaren kentin birçok noktasında konuşlandı.

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin girişlerine bariyerler kuran İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya az sayıda kişinin girmesine izin verdi. İsrail güçleri Mescid-i Aksa'nın dış kapılarına da kontrol noktaları kurdu.

Mescid-i Aksa'ya giremeyip cuma namazını sokakta kılmak isteyenlere ise göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale etti.

Öte yandan, polis, Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermediği engelli bir Filistinliye kaldırımda namaz kılarken müdahale etti ve gözaltına aldı.

İsrail polisi, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den bu yana 16 haftadır on binlerce kişinin Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engelleyen ciddi kısıtlamalar uyguluyor.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin