İsrail askerleri, Gazze'deki ablukayı kırmak için yola çıkan 11 gemilik Özgürlük Filosu'na saldırı düzenledi. Askerler, Gazze'ye 120 mil kala canlı yayında filonun amiral gemisi 'Vicdan Gemisi'ne müdahale etti.
HAVAYA ATEŞ AÇTILAR
Aktivistlerin yaptığı canlı yayında gemiye çıkan askerlerin 3 defa havaya ateş açtığı görüldü. Telsizle anons yapan askerler, daha sonra gemiye çıktı. Bu sırada gemilerdeki aktivistler, önceden belirlenen acil durum protokollerine göre can yeleklerini giyip oturarak bekledi. Canlı yayında, gemilerdeki katılımcıların telefonları ile diz üstü bilgisayarlarını denize attıkları görüntüler de ekranlara yansıdı.
İSRAİL ASKERLERİ 3 GEMİYE EL KOYDU
Vicdan Gemisi'nden yapılan canlı yayında, filo sözcülerinden Kasım Aktağ, "Gemiler etrafımızı sardı, askerler gemiye çıkmak için yanaşıyor, bizleri asla unutmayın, gündemde tutun, birlik beraberliğimizi koruyalım" dedi. Gemiye çıkan askerler aktivistleri alıkoydu. İsrail askerleri 3 gemiye el koydu. İsrail'in saldırdığı gemilerde 21'i Türk 92 aktivistin olduğu bildirildi.