İsrail heyeti ateşkes görüşmelerinden çekildi. Doha'yı terk ettiler

7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'deki katliamları sürüyor. Birçok ülke ateşkes yapılmasından yana. Birleşmiş Milletler'de ateşkes kararı alınmıştı. İsrail heyeti, rehine takası ve ateşkes görüşmelerinin çıkmaza girdiğini iddia ederek Katar'ın başkenti Doha'dan ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail heyeti ateşkes görüşmelerinden çekildi. Doha'yı terk ettiler

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki yoğun saldırıları devam ediyor. Hamas ile İsrail arasında sağlanması beklenen bir ateşkes ise yakın görünmüyor. Sürecin çıkmaza girdiğini iddia eden İsrail heyeti, müzakereler için bulunduğu Katar'ın başkenti Doha'yı terk etti.

Reuters'ta yer alan habere göre, İsrail heyeti rehine takası ve ateşkes görüşmelerinin çıkmaza girdiğini açıklayarak Katar'ın başkenti Doha'dan ayrıldı.

NE OLMUŞTU?

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edildi. ABD ilk kez veto etmedi, teklife çekimser kaldı. Netanyahu'dan karara ilk tepki ABD'nin çekimser oy vermesi üzerine geldi. Netanyahu ABD'nin verdiği çekimser oyun önceki pozisyonundan açık bir geri çekilme olduğunu belirti. Beyaz Saray sözcüsü Kirby, oylamada çekimser kalan ABD'nin verdiği oyun politika değişikliği anlamına gelmediğini söyledi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Öncü Keçeli kararı olumlu bir adım olarak gördüklerini kaydetti. Karar sonrası Hamas, rehine takasına hazır olduklarını belirtirken, Avrupa Birliği ateşkes kararını "memnuniyetle" karşıladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler israil ateşkes katar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin