İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılar devam ederken ABD Başkanı Donald Trump'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in 60 günlük ateşkesin koşullarını kabul ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Trump, "Temsilcilerim İsraillilerle Gazze Konusunda uzum ve verimli bir görüşme yaptı" dedi.
HAMAS'A ATEŞKESİ KABUL ET ÇAĞRISI
Hamas'a da anlaşmayı kabul etme çağrı yapan ABD Başkanı, "Bu süre zarfında savaşı sona erdirmek için tüm taraflarla birlikte çalışacağız. Barışı sağlamak için çok çaba harcayan Katar ve Mısırlılar, bu nihai teklifi sunacaklar.
Ortadoğu'nun iyiliği için, Hamas’ın bu anlaşmayı kabul etmesini umuyorum, çünkü daha iyi bir teklif olmayacak.
Sadece daha kötü olacak. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
NETANYAHU İLE BİR ARAYA GELMESİ BEKLENİYOR
ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 7 Temmuz'da Beyaz Saray'da bir araya gelmesi bekleniyor.