İsrail bir numaralı müttefiki ABD'yi de dinlemiyor. Netanyahu'dan Blinken'a: ABD desteğiyle ya da tek başımıza Refah'a gireceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ortadoğu'daki ziyaretinin son ayağında İsrail Başbakanı Netanyahu ile buluştu. Netanyahu, Blinken'a "Refah'a gireceğiz" diyerek operasyonu ABD'nin desteğiyle gerçekleştirmeyi umduklarını ancak tek başlarına da hareket edebileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail bir numaralı müttefiki ABD'yi de dinlemiyor.  Netanyahu'dan Blinken'a: ABD desteğiyle ya da tek başımıza Refah'a gireceğiz

İsrail-Hamas çatışmalarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana altıncı kez Ortadoğu'ya giden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv'de Netanyahu ile görüştü.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Blinken'ın Netanyahu ile görüşmesi sonrası Savaş Kabinesi üyeleriyle bir araya geleceği belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Blinken'a "Refah'a gireceğiz" dediğini söyledi. 

Netanyahu, "Bunu ABD'nin desteğiyle yapmayı umuyorum ama mecbur kalırsak tek başımıza yaparız" dedi.

ABD'li bakanın, Gazze'de ateşekes ve rehine anlaşması için görüşmeleri kapsayan Ortadoğu gezisi için yapılan ilk açıklamada İsrail'e gitmeyeceği belirtilmişti.

Ancak daha sonra bu karar değiştirildi.

'YARDIMLAR SÜRDÜRÜLMELİ'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı ile yaptığı görüşmede Gazze'deki insani yardımın hem karadan hem de denizden sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Blinken ayrıca deniz yolu anlaşmasına varma çabalarını da ele aldı.

ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNDU

Dün Mısır'ın başkenti Kahire'de konuşan Blinken, Gazze'ye yardımların artırılması ve acil adımların belirlenmesi konusunda Arap liderlerle anlaştıklarını belirtti. 

ABD'li bakan, Gazze'de "acil ateşkes" sağlanması gerektiğini söyledi.

Blinken ayrıca rehine takası üzerine her gün çalıştıklarını ama hala zorlukların olduğunu belirterek, belli bir tarih veremeyeceğini söyledi,  "Bunun mümkün olduğuna inanmaya devam ediyorum" dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin