İran Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor! İstanbul'da kritik zirve

Son dakika haberi... İsrail ile İran arasındaki çatışmalar devam ederken, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'nin hafta sonu İstanbul'a geleceği öğrenildi. 

Google Haberlere Abone ol
İran Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor! İstanbul'da kritik zirve

İsrail'in 13 Haziran'da İran'a yönelik başlattığı saldırıların ardından bölgede başlayan karşılıklı saldırılar sürerken, İran Dışişleri Bakanı Arakçi'nin Türkiye'ye geleceği öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ TOPLANTISINA KATILACAK

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Toplantıya 40'tan fazla ülkenin dışişleri bakanının katılması beklenirken, bu isimler arasında İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin de yer alacağı belirtiliyor.

Toplantıda ayrıca İsrail’in İran'a yönelik hava saldırılarının ele alınacağı özel bir oturum düzenlenecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMA YAPACAK

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan toplantıda dönem başkanlığını Kamerunlu mevkidaşından devralacak. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir konuşma yapması bekleniyor.

İRAN-İRAİL SAVAŞINDA NE OLDU?

İsrail, 13 Haziran'da İran’ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran'da Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil can kaybı 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 24 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

İki ülke arasındaki karşılıklı saldırılar 7. günde de devam ediyor. İran sabah saatlerinde İsrail'e füze yağdırdı. İsrail medyası saldırıda en az 4 yerin vurulduğunu yazdı. İran tarafından 20 füze ateşlendiği 3'ünün hastaneyi hedef aldığı belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin