Hem Türk hem de Rum kesiminde gündem olan operasyon. Sivil Türkler katilleri yakalayıp KKTC'ye teslim etti

KKTC vatandaşı Türklerin operasyonu hem kuzeyde hem de güneyde gündem oldu. Türkler, KKTC'yi sarsan ve hem Kuzey hem de Güney Kıbrıs'ta didik didik aranan Ayça Alav cinayetinin katil zanlılarını buldu polise teslim etti.

Google Haberlere Abone ol
Hem Türk hem de Rum kesiminde gündem olan operasyon. Sivil Türkler katilleri yakalayıp KKTC'ye teslim etti

tv100'ün özel haberine göre hem Kuzey Kıbrıs hem de Güney Kıbrıs'ta aranan katil zanlılarının Türkler tarafından yakalanması her iki kesimde de gündem oldu.

KKTC 22 Aralık 2023'te bir cinayetle sarsıldı.

Döviz bürosu sahibi Ayça Alav yanında çalışan Kamerunlu iki kişi tarafından acımasızca katledildi elleri ve ayakları bağlandı, ağzına bez parçası bantlanarak öldürüldü.

Katiller daha sonra kayıplara karıştı.

KKTC polisi harekete geçti katil zanlılarının peşine düştü önce yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen bir Kamerun diğeri Pakistan uyruklu iki kişi yakalandı.

Zanlıların Güney Kıbrıs'a geçtiği belirlendi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı da devreye girdi.

BM Barış Gücü ve Rum yetkililere bilgi verilerek girişim başlatıldı. Rum polisi de her yerde katil zanlılarını aradı ancak bir iz bulamadı.

kibris gerçek.com haberine göre olayı haber alan ve Güney Kıbrıs Rum kesiminde yaşayan Hüseyin Demirel adlı bir Türk de arkadaşlarını toplayarak zanlıların peşine düştü, nerede saklandıklarını tespit etti.

Arkadaşlarıyla birlikte Kamerunlu zanlıların bulunduğu ikamete giden Demirel ve arkadaşları ikisini de yakaladı.

Demirel, katil zanlılarını aracına bindirdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarumudu Sınır Kapısı'na getirerek güvenlik görevlilerine teslim etti.

Sivil Türklerin başarılı operasyonu hem Türk hem de Rum kesiminde gündem oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin