Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşıyla bir araya geldi. Fidan'dan İsrail'e çok sert sözler!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amman'da Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile bir araya geldi. Gündemleri İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıydı. Hakan Fidan İsrail'e sert sözlerle tepki gösterdi. "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını güvenlik gerekçesiyle meşrulaştırmaya çalışması kabul edilemez. Güvenliği tehdit altında olan İsrail değil, Filistin ve bölge ülkeleridir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşıyla bir araya geldi. Fidan'dan İsrail'e çok sert sözler!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ürdün'ün başkenti Amman'a geldi. Bakan Fidan ziyaret kapsamında Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Ürdün ilişkilerinin yanı sıra Gazze Şeridi'ne saldırıların durdurulması amacıyla yürütülen çabalar, sivillerin korunması ve bölgeye kesintisiz bir şekilde yardım sağlanması ihtiyacı ele alındı.

İki bakan yaptıkları basın açıklamasında İsrail'e sert sözlerle tepki gösterdiler.

Fidan, "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını güvenlik gerekçesiyle meşrulaştırmaya çalışması kabul edilemez. Güvenliği tehdit altında olan İsrail değil, Filistin ve bölge ülkeleridir. Türkiye nihai barış hedefi güden tüm girişimlere destek olmaya devam edecektir" dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ise şu ifadeleri kullandı: Tehcirin durdurulması çok önemli. Gazze'yi Filistin toprağı olarak görüyoruz. Gazze tektir, birliği çok önemlidir. İki devletli çözüm olmalıdır. Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İsrailli yetkililer kışkırtıcı söylemlerini devam ettiriyor.

Fidan ayrıca bugün Ürdün Kralı II. Abdullah tarafından kabul edildi. Bu görüşmede de gündemde Gazze vardı. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin