Gurbetçi Şaban Nijeryalı çıktı! Almanya bu haberle çalkalanıyor. 24 çocuk için Almanya'dan 1,5 milyon euro aldı!

Almanya'da akıllara durgunluk veren bir olay ortaya çıktı. Alman vatandaşı olan Nijeryalı adamın velayetlerini aldığı 24 çocuk için hükümetten her yıl 1,5 milyon euro aldığı öğrenildi. Bu olay Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı Gurbetçi Şaban filmine benzetildi.

Google Haberlere Abone ol
Gurbetçi Şaban Nijeryalı çıktı! Almanya bu haberle çalkalanıyor. 24 çocuk için Almanya'dan 1,5 milyon euro aldı!

Almanya'da son haftanın konusu; kağıt üzerinde 24 çocuk babası olan ve birçoğunun annesini bile tanımayan Alman vatandaşı Jonathan A. adlı 44 yaşındaki Nijeryalı. Soyağacı Afrika’nın her yönüne uzanan Jonathan A., milyonluk arabalarla Afrika’da geziyor, krallar gibi yaşıyor ve ayda ortalama 120 bin euro alıyor.

Sahte baba, kendisine "Mr. Cash Money“ lakabını takmış ve bu şekilde sosyal medya paylaşımları yapıyor.

ÇOCUKLAR ONDAN DEĞİL

Ülkesinde Alman plakalı üstü açık arabalarla poz veren Nijeryalının çocuklarından birkaçı dışında hiçbiri kendisinin değil ama yasal olarak velayetlerini almış durumda.
Bu nedenle de sadece Aile Kasası ayda 22.500 euro net para ödüyor. Bunun dışında, Halk Parası (Bürgergeld), ev kirası ve yan ödemeler, çocuk parası, yetiştirme parası ve diğer yardımlarla birlikte, Dortmund’da yaşayan Nijeryalıya yılda 1,5 milyon euro ödendiği belirlendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Suç çetelerini takip eden birim Jonathan A. ile ilgili soruşturma başlattı ancak Nijeryalı adam evinde bulunamadı.

Nijeryalının devlete verdiği zarar sadece çocuk parası ve yardımları alması değil. Çocuklar Alman bir babanın velayetine alındığı için, onların da aynı şekilde hakları doğuyor ve yardım alıyorlar. Böylece dolandırıcılık ağı giderek büyüyor.
Yapılan soruşturmada sadece bu ağ içinde bulunan 94 kişinin yardım aldığı belirlendi.

Gurbetçi Şaban Nijeryalı çıktı! Almanya bu haberle çalkalanıyor. 24 çocuk için Almanya'dan 1,5 milyon euro aldı!

GURBETÇİ ŞABAN FİLMİNİ HATIRLATTI

Sahte baba ve çocuklarının soy ağacı da çıkarıldı ve ağacın her bir kolunun farklı yerlere gittiği görüldü. Krallar gibi yaşayan ve bir işte de çalışmayan, Dortmund’da lüks içinde yaşadığı belirlenen Nijeryalı, yıllar önce Almanya’da çekimleri yapılan "Gurbetçi Şaban“ karakterine benzedi.

Filmde başrol oynayan Kemal Sunal, Türkiye’den soyadı Yıldız olan çocukları topluyor ve Şaban Yıldız adına evlat ediniyordu. Bu sayede milyoner olan Şaban Yıldız’ın tek farkı ise çalışkanlığı ve bu sayede zengin olup bir Alman şirketini devralmasıydı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin