Gazze'de iki gazeteci daha öldürüldü, toplam sayı 23 bine dayandı! Netanyahu: "Hedeflerine ulaşana dek" savaşa devam

İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarında son 24 saatte 113 kişi daha öldürüldü. Bu kişilerin ikisinin gazeteci olduğu açıklandı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise "hedeflerine ulaşana dek" savaşa son vermeyeceklerini yineledi. Gazze'deki hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail uçaklarının Han Yunus kentinde görev başındaki 2 gazeteciyi taşıyan bir aracı hedef aldığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de iki gazeteci daha öldürüldü, toplam sayı 23 bine dayandı! Netanyahu: "Hedeflerine ulaşana dek" savaşa devam

İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 22 bin 835'e yükseldi. Gazze'deki sağlık bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte 113 Filistinli daha öldürüldü. Bakanlık açıklamasına, saldırılarda 250 kişinin daha yaralanmasıyla da yaralıların sayısı 58 bin 416'ya yükseldi.

Gazze'deki hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail uçaklarının Han Yunus kentinde görev başındaki 2 gazeteciyi taşıyan bir aracı hedef aldığı ifade edildi.

Saldırıda Mustafa Süreyya ve Hamza ed-Dahduh isimli 2 gazetecinin hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, Hamza'nın Al Jazeera muhabiri Vail ed-Dahduh'un oğlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 109'A YÜKSELDİ

İsrail saldırılarının başından bu yana Gazze'de öldürülen gazeteci sayısının 109'a yükseldiği kaydedilen açıklamada, İsrail ordusunun gazetecilere yönelik saldırıları en sert şekilde kınandı.

Açıklamada ayrıca medya birimleri ve insan hakları kuruluşlarına saldırıyı kınama, Filistin halkına yönelik soykırımının durdurulması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulunuldu.

OĞLU HAMZA'YA ELİNİ ÖPEREK VEDA ETTİ

Öte yandan Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, Vail ed-Dahduh'un, gözyaşları içinde en büyük oğlu Hamza'ya veda ettiği ve elini öptüğü görüntüleri yayınladı.

Vail ed-Dahduh, İsrail'in 25 Ekim 2023'te düzenlediği saldırılarda eşi, oğlu, kızı ve torununu kaybetmişti. Dahduh, kendisi de aralık ayında düzenlenen İsrail saldırısında yaralanmıştı.

ÜRDÜN KRALI'NDAN BLINKEN'E: ATEŞKES İÇİN BASKI YAPIN

Devam eden saldırıların gölgesinde, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile AB dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in bölge ziyaretleri de sürüyor. Dün Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret eden Blinken, bu sabahki durağı olan Ürdün'de "ihtilafın yayılmasını engellemeye odaklandıklarını" söyledi. Ürdün Kralı Abdullah ise ikili görüşmede, İsrail'in devam eden saldırılarının bölge için "felaket" sonuçları olacağını vurgulayarak ABD'den ateşkes için müttefikine baskı yapmasını talep etti.

NETANYAHU, 'DOSTLARINA': BU SAVAŞ DURMAYACAK

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise bu gelişmelerin gölgesinde bu sabah düzenlenen haftalık kabine toplantısına başlarken "Bu savaş, bütün hedeflerimize ulaşana kadar durmamalı. Bu hedefler, Hamas'ın ortadan kaldırılması, bütün rehinelerimizin dönmesi ve Gazze'nin İsrail'e artık bir tehdit oluşturmayacağından emin olmamız. Bunu hem düşmanlarımıza, hem dostlarımıza söylüyorum" dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin