Film değil gerçek! Rekor süre koronavirüs taşıyan hastanın İçinde yeni bir varyant oluştu!

Bilim insanlarından şoke eden bir haber geldi. Rekor süre koronavirüs taşıyan adamın içinde yeni bir varyant oluştuğu açıklandı. 72 yaşındaki hasta 613 gün boyunca kovid1-19 virüsünü vücudunda taşımıştı.

Google Haberlere Abone ol
Film değil gerçek! Rekor süre koronavirüs taşıyan hastanın İçinde yeni bir varyant oluştu!

Bilim kurgu filmlerini aratmayan bir olay ortaya çıktı. 72 yaşında olan ve 613 gün boyunca vücudunda koronavirüs taşıyan bir hastanın içinde yeni bir varyant oluştuğu ortaya çıktı. Bilim insanları olayı doğruladı.

Bilim insanları, bilinen en uzun süreli COVID-19 enfeksiyonu taşıyıcısı adamın içinde yeni bir varyant oluştuğunu açıkladı. Hollanda'daki Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki bulaşıcı hastalık uzmanları tarafından bildirilen vakada, 72 yaşında bir adam  613 gün boyunca COVID-19 virüsünü vücudunda taşıdı.

TRT Haber'de yer alan habere göre şuan hayatta olmayan hasta, bağışıklığı düşük biriyidi ve birden fazla kez olduğu aşılar onu koruyamadı. Araştırmacılara göre, koronavirüsün vücutta kalma süresi o kadar uzundu ki, virüs bağışıklıktan kaçan yeni bir virüse dönüştü.

BAĞIŞIKLIĞI KORUMAK GEREK

Bilim insanlarına göre bu, COVID-19 ve diğer viral enfeksiyonlardan bağışıklığı güçlendirerek korumanın faydasını göreceğimize dair güzel bir hatırlatma.

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin, üç kez aşı olsa bile, COVID-19'a yakalanma riski çok daha yüksek ve hastaneye kaldırılma olasılıkları 13 kat daha fazla.  Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi öğrencisi Magda Vergouwe ve meslektaşları , "Açıklanan bu vakada SARS-CoV-2 enfeksiyonunun süresi aşırı, ancak bağışıklık sistemi zayıf hastalarda uzun süreli enfeksiyonlar çok yaygın" dedi.

Vergouwe ve ekibi vakayı bu ayın sonlarında 2024 Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Küresel Kongresi'nde sunacak.

Bulguları henüz hakem incelemesinden geçmemiş olduğundan, bu vaka hakkında yüzlerce gün süren kalıcı COVID-19 enfeksiyonlarına ilişkin önceki raporlardan daha az ayrıntı paylaşıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin