Epifani Bayramı'ndaki görüntüleri paylaşıldı: Putin, Moskova'da buz gibi suya girdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortodoksluk'ta Hz. İsa'nın vaftiz edilmesinin kutlandığı Epifani Bayramı vesilesiyle Moskova Bölgesi'ndeki buz tutmuş bir gölde açılan havuza girdi.

Google Haberlere Abone ol

Doğa sporlarına olan sevgisiyle bilinen ve birçok kez doğada verdiği pozlarla adından söz ettiren Putin, Hz. İsa’nın Ürdün Nehri’nde Yahya tarafından vaftiz edilmesi anısına kutlanan Epifani Bayramı'nda bir geleneği yerine getirerek buz tutmuş göle girdi. Son yıllardaki gelenek politikacılar ve diplomatlar tarafından benimsenirken, önceki yıllarda Başkan Vladimir Putin'in de katıldığı biliniyor. Putin 2021 yılından bu yana Epifani'den görüntü vermezken, yıllık ritüelin halka açık bölümünde bulunmaması hakkında sağlık durumunun iyi olmadığına ilişkin yorumlar yapılıyordu.

Bu yıl geleneği yerine getirirken görüntü veren Putin'in, bu iddiaların gerçekleri yansıtmadığını göstermek istediği şeklinde yorumlanıyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, basın toplantısındaki açıklamasında "Devlet Başkanı'nın buz gibi suya dalıp dalmadığı konusunda bu sabah sizden pek çok soru geldi. Evet, Putin geleneksel hale geldiği üzere bu sabah Epifani vesilesiyle bunu yaptı" ifadelerini kullandı.

Rusya’da 18-19 Ocak tarihlerinde kilise kontrolünde açılan haç şeklindeki havuzlara çok sayıda kişi giriyor. Böylece Hz. İsa’nın vaftiz edilişi anılırken, su ile hastalıkların tedavi edildiği ve günahlardan arınıldığına inanılıyor.

Etiketler Putin rusya bayram