Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri. Telegram halka arz olmaya hazırlanıyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan Telegram halka arz olacak. Şirketin son dönemdeki genişleme ve karlılık elde etme stratejisi, gelecekte de başarıyla devam edeceğini gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri. Telegram halka arz olmaya hazırlanıyor

Telegram, son yıllarda ciddi bir büyüme kaydederek dünya genelinde en popüler sosyal medya uygulamalarından biri haline geldi. Şirketin tek sahibi konumundaki Durov, potansiyel yatırımcıların Telegram'ı 30 milyar dolar değer biçtiğini de açıkladı. Şirketin halka arzını da Telegram'a erişimin demokratikleştirilmesi açısından değerli gördüklerini ifade etti.

ekonomim.com'daki habere göre Telegram, son yıllarda ciddi bir büyüme kaydederek dünya genelinde en popüler sosyal medya uygulamalarından biri haline geldi. Şirketin kurucusu Pavel Durov, Financial Times'a verdiği röportajda, Telegram'ın her yıl yüzlerce milyon dolar ciro yaptığını ve önümüzdeki yıl kârlı hale gelmeyi planladıklarını söyledi.

Telegram'ın illegal aktivitelerde kullanıldığı ve Rusya tarafından bilgilere erişilebildiği iddiaları da gündeme geldi. Durov bu iddiaları asılsız olarak nitelendirdi ve daha önce Ukrayna'daki sunuculara erişim talebinde bulunan Rus yönetimine karşı çıkmış ve ülkeden kaçmıştı.

Telegram'ın halka arzı, yatırımcılar için ilgi çekici bir fırsat olabilir. Şirketin son yıllardaki büyümesi ve kârlılığa ulaşma planı, gelecekte de başarılı bir şekilde yoluna devam edeceğini gösteriyor.

Halka arzın zamanlaması ve detayları henüz belli değil. Ancak Durov'un açıklamaları, Telegram'ın yakın gelecekte borsaya adım atabileceğini gösteriyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler telegram halka arz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin