DSÖ ile Hamas arasında gizli anlaşma mı var? Tedros Adhanom Ghebreyesus: Asılsız ve zararlı iddialar

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in DSÖ'nün Hamas ile "gizli anlaşma" içinde olduğu ve Gazze'deki İsrailli rehinelerin acılarına "göz yumduğu" yönündeki suçlamaları reddettiklerini bildirdi. Ghebreyesus, bu tür asılsız iddiaların zararlı olduğunu ifade ederek, DSÖ'nün bu konuda böyle bir anlaşma içinde olmadığını ve İsrailli rehinelerin durumuyla ilgili göz yumduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
DSÖ ile Hamas arasında gizli anlaşma mı var? Tedros Adhanom Ghebreyesus: Asılsız ve zararlı iddialar

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, X sosyal medya paylaşımından İsrail'in DSÖ'ye yönelik suçlamalarına ilişkin paylaşımda bulundu.

"BU TÜR ASILSIZ İDDİALAR ZARARLIDIR"

Ghebreyesus paylaşımında "DSÖ, İsrail'in, DSÖ'nün Hamas ile 'gizli anlaşma' içinde olduğu ve Gazze'deki (İsrailli) rehinelerin acılarına 'göz yumduğu' yönündeki suçlamaları reddediyor. Bu tür asılsız iddialar zararlıdır ve savunmasız kişilere hizmet etmek için hayatlarını riske atan personelimizi tehlikeye atabilir." ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, bir Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşu olarak DSÖ'nün tarafsız olduğunu, tüm insanların sağlığı için çalıştıklarını vurguladı.,

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus daha önce da  Gazze'deki tüm sivillerin, insani yardım ve sağlık çalışanlarının korunmasını talebini yinelerken acil ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: A.A
Etiketler dsö hama israil gazzeli
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin