Dominik'te gemileri battıktan sonra bindikleri can salında sürüklenen 6 balıkçıyı Amerikan Sahil Güvenliği kurtardı. O anlar kameraya böyle yansıdı

Amerikan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri, Dominik Cumhuriyeti'nin Puerto Plata kentinin yaklaşık 50 kilometre açıklarında gemileri battıktan sonra bindikleri can salında sürüklenen 6 balıkçıyı kurtardı.

Google Haberlere Abone ol
Kaynak: A.A

Dominik Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yardım çağrısı üzerine bölgeye hareket eden ABD'li kurtarma ekibi, bindikleri sal parçalandığı için boğulmak üzere olan 6 denizciyi helikopterden halatlarla sarkıttıkları sepetlere bindirerek yukarı çekti.

Oldukça bitkin oldukları gözlenen balıkçılar, bölgedeki hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

On iki mürettebatı olan "Two Brothers" adlı balıkçı gemisinin yardım çağrısı yaptıktan kısa süre sonra battığı, gemide bulunan 6 personelin bölgeye yakın olan bir cruise gemisi tarafından kurtarıldığı kaydedilmişti.

Geri kalan 6 personelin can salına binerek Atlas Okyanusu'na doğru sürüklendiği ihtimalini değerlendiren Dominik makamları, ABD Sahil Güvenliğinden yardım talep etmiş ve balıkçılar, Amerikan kurtarma ekibince yerleri tespit edilerek kurtarılmıştı.