Cezayir'de 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sivil Savunma Dairesi bölgeye ekiplerini seferber etti

Cezayir'in batısındaki Galizan ilinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cezayir, geçtiğimiz yıl Fas'ta yaşanan 7 büyüklüğündeki depremin ardından 2021'den bu yana kapalı olan hava sahasını, yardım ve yaralı taşıyan uçaklara açtığını duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Cezayir'de 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sivil Savunma Dairesi bölgeye ekiplerini seferber etti

Cezayir'in batısındaki Galizan ilinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Cezayir Astrofizik ve Jeofizik Araştırma Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Galizan iline bağlı Vad el-Cuma'nın 11 kilometre güneybatısı olan 4,3 büyüklüğündeki deprem, yerel saatle 18.28'de kaydedildi.

Galizan Sivil Savunma Dairesinden yapılan açıklamada, deprem sebebiyle can ya da mal kaybının yaşanmadığı, sadece korku ve panikten 4 bayılma vakasının kaydedildiği belirtildi.

Sivil Savunma Dairesi, depremin ardından bölgeye ekiplerini seferber etti.

GEÇEN SENE FAS'A HAVA SAHASINI AÇMIŞTI

Cezayir Cumhurbaşkanlığından geçen eylül ayında yapılan açıklamada, "Cezayir'in üst düzey makamları, Fas'a insani yardım ve yaralıların taşınması için ülkenin hava sahasını uçuşlara açma kararı verdi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Cezayir'in, "Fas Krallığı'nın talebi halinde insani yardım sağlamaya, tüm maddi ve insani imkanları kardeş Fas halkıyla dayanışma içinde kullanmaya tümüyle hazır olduğu" kaydedilmişti.

Kaynak: A.A
Etiketler cezayir deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin