Cezaevinde ölmüştü. Rus muhalif Aleksey Navalni için Moskova'da cenaze töreni

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük muhaliflerinden biri Aleksey Navalni tutukluğu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetmişti. Navalni bugün Borisovskoye Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevinde ölmüştü. Rus muhalif Aleksey Navalni için Moskova'da cenaze töreni

Tutulduğu cezaevinde 16 Şubat Cuma günü "şüpheli" biçimde hayatını kaybeden Rus muhalif Aleksey Navalni için bugün başkent Moskova’da cenaze töreni yapıldı. Navalni'nin naaşının morgdan alınarak kiliseye götürüldüğü, arından Moskova'daki Borisovskoye Mezarlığı'na getirildiği belirtildi. Maryino'daki kilisenin etrafında çok sayıda polis yer alırken, cenaze törenine az sayıda kişinin katılmasına izin verildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Moskova'nın güneydoğusundaki kilisede polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Onlarca polis aracının geldiği kilisenin çevresi polis tarafından ablukaya alındı. Navalni'nin destekçilerine göre, 47 yaşında hayatını kaybeden Rus muhalifin cenaze töreni için 1000'i aşkın kişi kiliseye geldi.

'YALNIZ OLMADIKLARINI GÖSTERMEK İÇİN BURADAYIM'

Ellerinde çiçekler bulunan kişiler, bugün erken saatlerde cenazenin düzenleneceği bölgeye geldi. Elinde çiçeklerle birlikte 'Soothe My Sorrows' kilisesine gelen kişiler arasında ABD'nin Rusya Büyükelçisi Lynne Tracy de yer aldı. Dışarıda toplanan kalabalıktan bir erkek, "Hepimiz burada birlikteyiz. Hiç kimse korkmuyor. Ben ailesine destek olmak ve yalnız olmadıklarını göstermek için buradayım" diye konuştu.

Elinde kırmızı çiçekler olan 73 yaşındaki başka bir erkek ise Navalni'nin ölümünü 'kişisel bir kayıp' olarak hissettiğini, korkusuzluğu ve açık konuşması sebebiyle kendisine hayranlık duyduğunu anlattı. Sırada bekleyen bir kadın Aleksey Navalni'nin bir 'kahraman' olduğunu belirtirken, genç bir erkek Navalni'nin bir 'direniş sembolü' olduğunu söyledi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin