Can kaybı 30 bine dayandı. Gazze için görüşmeler sürüyor. Son olarak Mısır'da gerçekleşen toplantı bu kez Fransa'da yapılacak

En son Kahire'de gerçekleşen dörtlü görüşmenin Paris'te düzenleneceği ifade ediliyor. ABD Merkezi İstihbarat Örgütü Direktörü William Burns'ın yarın Katar, Mısır ve İsrail yetkilileriyle bir araya geleceği bildirildi. Öte yandan İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 29 bin 410'a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Can kaybı 30 bine dayandı. Gazze için görüşmeler sürüyor. Son olarak Mısır'da gerçekleşen toplantı bu kez Fransa'da yapılacak

ABD merkezli haber sitesi Axios'un bildirdiğine göre ABD Merkezi İstihbarat Örgütü (CIA) Direktörü William Burns, yarın Katar, Mısır ve İsrailli yetkililer ile görüşecek.

Görüşmede, Hamas'ın Gazze'de tuttuğu rehinelerin serbest bırakılması konusunda görüşmelerde bulunulması bekleniyor.

 Axios, konuya aşina bir kaynak ve İsrailli bir yetkilinin raporuna atıfta bulunarak görüşmelerin Paris'te yapılacağını bildirdi.

TOPLANTIDAN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Haberde, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, 10 Mart'ta, Ramazan ayı başlamadan önce bir anlaşmaya varmak istediği ve hükümet yetkililerinin, "Müslümanların kutsal ayı boyunca geçici bir ateşkes yapılmasını sağlamak istedikleri" kaydedildi.

Dört ülkenin yetkilleri, geçen hafta da Mısır'ın başkenti Kahire'de ateşkes görüşmeleri için masaya oturmuş, toplantıdan sonuç çıkmamıştı.

Öte İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 29 bin 410'a yükseldi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin