Bu kadarı da olmaz dedirten olay. Kuzey Kore'de iki çocuk yabancı ülke eğlence ürünlerini izlemekten suçlu bulundu. Çocuklar 12 yıl ağır iş cezasına çarptırıldı

Kuzey Kore'de İki çocuk  Güney Kore TV şovu (K-drama) izlemekten dolayı 12 yıl ağır iş cezasına çarptırıldı. Kuzey Kore'de Güney Kore eğlenceleri, televizyon dahil olmak üzere yasak. Geçmişte benzer suçları işleyen çocuklar hapse gönderilirken, şimdi gençlik çalışma kamplarına gönderiliyorlar ve cezaları genellikle beş yıldan daha kısa sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu kadarı da olmaz dedirten olay. Kuzey Kore'de iki çocuk yabancı ülke eğlence ürünlerini izlemekten suçlu bulundu. Çocuklar 12 yıl ağır iş cezasına çarptırıldı

BBC Korece tarafından elde edilen nadir görüntülerde, kelepçelenerek açık hava stadyumunda yüzlerce öğrencinin önünde tutulan 16 yaşındaki çocuklar görülüyor.

Üniformalı memurların çocukları azarladığı ve derinlemesine düşünmediği için suçladığı da görülüyor. Kuzey Kore'de Güney Kore eğlenceleri, televizyon dahil olmak üzere yasak. Ancak, bazı insanlar K-dramalarına erişmek için ağır cezaları göze alıyor.

Kuzey Kore, ülkedeki yaşamla ilgili fotoğraf, video ve diğer kanıtların dışarı sızmasını yasakladığı için bu tür nadir görüntülerle karşılaşmak nadir. Videoda, devlet propagandasını tekrarlayan bir anlatıcı da yer alıyor.

Çocukların isimleri ve adresleri memurlar tarafından açıklandı. Geçmişte benzer suçları işleyen çocuklar hapise gönderilirken, şimdi gençlik çalışma kamplarına gönderiliyorlar ve cezaları genellikle beş yıldan daha kısa sürüyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin