Brezilya’daki şiddetli yağışlar barajın patlamasına sebep oldu!

Brezilya’da şiddetli yağışlar sonucu barajın patlamasıyla su altında kalan yerler çok fazla hasar gördü. Brezilya Hava Kuvvetleri, Rio Grande do Sul bölgesinde selde mahsur kalanları havadan kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya’daki şiddetli yağışlar barajın patlamasına sebep oldu!

Brezilya’nın güneyinde 27 Nisan’da başlayan sağanak yağışlar, su baskınlarına ve toprak kaymalarına sebep oldu. Rio Grande do Sul eyaletinde dün yükselen nehir sularından dolayı patlayan barajdaki su baskınlarının yaşandığı bölgede hasar büyürken Brezilya Hava Kuvvetleri selde mahsur kalanları havadan kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. Cotipora kentinde bulunan barajın çökmesiyle Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, federal hükümetten acil yardım çağrısında bulundu.

Vali Leite, bölgedeki durumla ilgili “Başkan Lula ile konuştum ve Rio Grande do Sul'da bir savaş durumu yaşadığımızı bildirdim” açıklamasını iletti. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, dün bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Brezilya’daki şiddetli yağışlar barajın patlamasına sebep oldu!

RUSYA, KAZAKİSTAN VE KENYADA SEL FELAKETİ

Kenya’da bu hafta sağanak yağışlar sonucu başkent Nairobi dahil 36 bölgede etkili olan sel felaketinde bir baraj patladı ve hayatını kaybedenlerin sayısı 1 Mayıs itibariyle 166 olarak açıklandı. Kenya Kızıl Haçı, 132 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı.

Kuzey Yarımküreye bahar aylarının gelmesiyle Rusya ve Kazakistan’da eriyen karlar su baskınlarına sebep olmuş, Ural Nehri’nin suları taşmış ve Rusya’nın Orenburg kentindeki baraj patlamıştı. Her iki ülkede binlerce kişi tahliye edilmişti.

Brezilya’daki şiddetli yağışlar barajın patlamasına sebep oldu! - Resim : 2

Kaynak: DHA
Etiketler brezilya sel baraj
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin