Bolivya'da uyuşturucu operasyonu: 8,7 ton kokain ele geçirildi

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, ülkenin batısındaki Oruro şehrinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 8,7 ton kokain ele geçirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bolivya'da uyuşturucu operasyonu: 8,7 ton kokain ele geçirildi
Arşiv

Güney Amerika ülkesi Bolivya’nın batısındaki Oruro şehrinde rekor düzeyde uyuşturucu ele geçirildi. Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce tarafından yapılan açıklamada, “ülkede şimdiye kadar yapılan en büyük baskın” olarak nitelendirdiği operasyonda 8,7 ton kokainin ele geçirildiğini belirtti.

Uyuşturucunun Hollanda’ya gönderilmek üzere bir kamyonda, ahşap döşeme malzemelerinin içine gizlendiğini aktaran Arce, ele geçirilen kokainin muhtemel değerinin 526 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Öte yandan, operasyon kapsamında yapılan 9 baskında, 4 şüpheli gözaltına alındı.

AĞUSTOSTA DA 7.5 TON KOKAİN YAKALANMIŞTI

 Bolivya'da, ABD'de satılması planlanan yedi buçuk ton kokain ele geçirildi.
 
Prensa Latina ajansının Bolivya İçişleri Bakanı Carlos Romero'nun açıklamasına dayandırdığı haberinde, piyasa değeri yaklaşık 379 milyon dolar olan kokainin, Şili'ye giden kamyonlarda 22 ton maden cevherinin arasında bulunduğu belirtildi.
 
Haberde, 10 ay süren soruşturmanın ardından yapılan operasyonda üç kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.
 
Bolivya polisi ocak ayında da maden cevherinin içine gizlenmiş sekiz ton kokain ele geçirmişti.
 
Ülkede eski emniyet müdürü Oscar Nina, mart ayında uyuşturucu kaçakçılarıyla bağlantısı bulunduğu ve kanunsuz yollardan zenginleştiği suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.
 
Peru ve Kolombiya'dan sonra dünyanın üçüncü en büyük kokain üreticisi Bolivya'da Kolombiyalı, Meksikalı ve Rus uyuşturucu kaçakçılarının faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin