Biden Gazze’de Ramazan öncesi ateşkes sağlanmasını umduğunu söyledi. ABD'li yetkili ise İsrail'in 6 haftalık ateşkesi kabul ettiğini açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Hamas çatışmasında bir ateşkes anlaşmasına varılmasını Ramazan ayının başlangıcına kadar umduğunu belirtti. Ancak, şu anda hala bu noktaya ulaşılamadığını ifade etti. ABD’li bir yetkilinin iddiasına göre ise İsrail, Gazze Şeridi’nde 6 haftalık bir ateşkesi kabul etti. Ramazan ayı, 10 Mart'ta başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Biden Gazze’de Ramazan öncesi ateşkes sağlanmasını umduğunu söyledi. ABD'li yetkili ise İsrail'in 6 haftalık ateşkesi kabul ettiğini açıkladı

Beyaz Saray'da gazetecilere açıklama yapan Joe Biden, Ramazan başlangıcına kadar herhangi bir anlaşma bekleyip beklemediği yönündeki bir soruya, "Öyle umuyorum, üzerinde hala çok çalışıyoruz ama henüz o noktada değiliz." şeklinde yanıt verdi. 

Ramazan ayı, 10 Mart'ta başlayacak. 

euronews'teki habere göre "Oraya varacağız ama henüz o noktada değiliz." diyen Biden, helikopterine doğru gittiği sırada da, ayrıntıya girmeden, "Varamayabiliriz de" diye temkinli konuştu. 

Biden hafta başında yaptığı bir başka açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların altı hafta süreyle durdurulması için pazartesi gününe kadar bir anlaşma beklediğini söylemişti.

Antalya'da Diplomasi Forumu'nda konuşan Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki de Ramazan'a kadar bir ateşkes anlaşmasına varılmasını umduğunu söyledi.

Antalya'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Maliki, Filistin Yönetimi'nin savaştan sonra Gazze'yi yönetecek "tek meşru otorite" olacağını söyledi. 

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın bazı bölgelerinde sınırlı özerklik uygulayan Filistin Yönetimi, 2007 yılında Gazze'nin kontrolünü Hamas'a kaptırmıştı.

ABD'Lİ YETKİLİ: İSRAİL 6 HAFTALIK ATEŞKESİ KABUL ETTİ

Öte yandan ABD’li bir yetkilinin iddiasına göre İsrail, Gazze Şeridi’nde 6 haftalık bir ateşkesi kabul etti.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları hız kesmeden devam ederken ABD, Katar, Mısır arabuluculuğunda İsrail ve Hamas arasında ateşkes görüşmeleri sürüyor.

ABD’li bir yetkili bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in bölgede 6 hafta sürecek bir ateşkesi kabul ettiğini iddia ederken, “Şimdi de Hamas’ın kabul etmesi gerekiyor” dedi.

İsmi açıklanmayan yetkili, kabul edilen bu ateşkesin kalıcı olarak bölgede sürmesi için çalışmaların devam edeceğini de ifade etti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin