Beyaz Saray'dan Taylor Swift'in 'müstehcen' görsellerine yasal düzenleme

Ünlü Şarkıcı Taylor Swift’in yapay zeka tarafından oluşturulan müstehcen içerikli görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tepkilerin ardından Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, durumun endişe verici olduğunu ve ABD yönetiminin ‘yasal önlem’ yoluyla çözüm bulma çalışmaları içerisinde olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray'dan Taylor Swift'in 'müstehcen' görsellerine yasal düzenleme

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Taylor Swift’in yapay zeka tarafından oluşturulan sahte müstehcen içerikli görüntüleri ile ilgili olarak konuştu.

Jean-Pierre, “Taylor Swift'in sahte görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması endişe vericidir. Bu tür olayların kadınları ve kız çocuklarını orantısız bir şekilde etkilediğini biliyoruz. Biden yönetimi,  yasal önlem yoluyla sahte yapay zeka görüntüleri riskini azaltmamızı sağlamaya kararlıdır.

Gerçek çözümler bulmaya yönelik çalışmalar devam edecektir. Bu noktada sosyal medya şirketleri içerik yönetimi konusunda kendi bağımsız kararlarını verirken, yanlış bilgilerin ve gerçek kişilerin rızası olmayan, mahrem görüntülerinin yayılmasını önlemek için kendi kurallarını uygulama konusunda önemli bir rol oynayacaklarına inanıyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Aldığı ödüller ve 'dünyanın en çok kazandıran turnesi' ile tarihe geçen ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in yapay zekâ ile oluşturulan müstechen fotoğraları sosyal medyanın gündemine oturdu.

Dünyaca ünlü yıldızın, gerçeğinden ayırt etmesi oldukça zor olan sahte görüntüleri, kısa sürede X platformunda yayıldı ve kullanıcılar tarafından milyonlarca kez görüntülendi.

Fotoğrafların, kısa sürede platformdan kaldırılmasına karşın muhtemelen internette dolaşmaya devam edeceği belirtildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin