Bazı ülkeler yardımlarını askıya almıştı. İspanya, UNRWA'ye 3,5 milyon euro ek yardım yapacak

İspanya, kesintilerin ardından UNRWA'ya ek 3,5 milyon euro yardım yapacağını duyurdu. UNRWA'nın ana bağışçıları arasında yer alan ABD ve Almanya gibi ülkeler, yaklaşık 12 UNRWA çalışanının Hamas'ın 7 Ekim'deki İsrail saldırılarına karıştığı şüpheleri nedeniyle finansmanı askıya almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Bazı ülkeler yardımlarını askıya almıştı. İspanya, UNRWA'ye 3,5 milyon euro ek yardım yapacak

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares İspanya'nın Birleşmiş Milletler'e bağlı Filistinli mültecilere yardım ajansı UNRWA'ya 3,5 milyon euro ilave yardım göndereceğini açıkladı.

euronews'teki habere göre aralarında ABD ve Almanya'nın da bulunduğu UNRWA'nın büyük bağışçıları, on binlerce Filistinli çalışanından yaklaşık 12'sinin Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırılara karıştığından şüphelenildiği yönündeki iddiaların ortaya çıkması üzerine finansmanı askıya almıştı.

Bakan Albares pazartesi günü milletvekillerine yaptığı açıklamada, "UNRWA'nın durumu umutsuz ve Gazze'deki insani faaliyetlerinin birkaç hafta içinde felç olması yönünde ciddi bir risk var" dedi.

Madrid, 2023 yılında Filistin topraklarına kalkınma ve insani yardımın üç katına çıkarılması kararının ardından aralık ayında onaylanan 10 milyon euro da dahil olmak üzere toplamda UNRWA'ya doğrudan 18,5 milyon euro katkıda bulundu.

Cuma günü de Portekiz, UNRWA'ya bir milyon euro değerinde ek yardım yapacağını duyurmuştu. Dışişleri Bakanı Joao Cravinho, sosyal medya hesabından "bu zor zamanda Filistin halkına sırtımızı dönmememiz" gerektiğini yazdı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin