Azerbaycan 'kısas operasyonu' açıkladı: Ermenistan, 2 askerinin öldüğünü duyurdu

Azerbaycan'ın sınırın kuzeydoğu kesimine topçu ateşiyle suçladığı Ermenistan iddiayı reddederken, Bakü "misilleme" yaptığını duyurdu. Erivan, 2 askerinin öldüğünü, çok sayıda yaralı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan 'kısas operasyonu' açıkladı: Ermenistan, 2 askerinin öldüğünü duyurdu

Azerbaycan'ın askeri harekatla Dağlık Karabağ'ı geri almasına koşut Bakü-Erivan barış görüşmeleri yürütülürken, sınır yine kızıştı.

Azerbaycan'ın Ermenistan'ı sınırın kuzeydoğu kesimine topçu ateşi açmakla suçlaması, Erivan'ın iddiayı reddetmesi ve iki tarafın karşılıklı suçlamalarını, Bakü'nün "misilleme" açıklaması takip etti.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmeti, sınır muhafızlarının, "Ermenistan'ın dünkü provokasyonuna yanıt" olarak "kısas operasyonu" düzenlediğini duyurdu.

Açıklamada "Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin dün düzenlediği ve bir Azerbaycan askerinin keskin nişancı ateşiyle yaralandığı sahte bayrak operasyonuna misilleme olarak, Kafan ilçesine bağlı Nerkin And yerleşim yeri yakınındaki bir karakol tamamen tahrip edildi" denildi.

Ermenistan tarafından yapılacak provokasyonlara bundan sonra daha ciddi ve kararlı tedbirlerle cevap verileceği vurgulanan açıklamada, olayın sorumluluğunun Ermenistan'ın askeri ve siyasi yönetiminde olduğu kaydedildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise ilk belirlemelere göre olayda 2 askerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Dün, Zengilan ilinin Kollukışlak köyü istikametindeki Azerbaycan mevzilerine Kafan ilinin Nerkin-And köyü istikametindeki Ermenistan mevzilerinden ateş açılmış ve bir Azerbaycan askeri yaralanmıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin