Aylardır Rusya ile savaşan Ukrayna'dan kritik karar. Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı görevden alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Aleksey Danilov'un görevine son verdi, ancak kararın gerekçesi açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Aylardır Rusya ile savaşan Ukrayna'dan kritik karar. Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı görevden alındı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Salı günü Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (SNBO) Başkanı Aleksey Danilov'u görevden aldı. Danilov'un sert açıklamaları ve yıpratıcı söylemleri nedeniyle görevine son verildiği belirtiliyor.

Rusya'dan yayın yapana rt.com'daki habere göre kararın gerekçesi ise belirtilmedi. Yerine Aleksandr Litvinenko'nun getirilmesi planlanıyor. Danilov, daha önce SNBO başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı ve Temmuz 2021'den bu yana Ukrayna dış istihbarat servisinin başında bulunuyordu.

Görev süresi boyunca Danilov, Ukrayna'nın askere alma süreci hakkında sert açıklamalarda bulunarak tüm Ukraynalıların savaşması gerektiğini vurgulamıştı.

Ayrıca, Batılı gazetecilere Zelenskiy'i eleştiren kişilere baskı yapılması çağrısında bulunan Danilov, mesajlaşma uygulaması Telegram'ı da eleştirerek uygulamanın Ukrayna toplumunu etkileyen kişiler için bir platform sağladığını iddia etmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler rusya ukrayna
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin