Avrupa'dan yeni iltica hamlesi. AB göçü zorlaştırmayı hedefleyen bir reformu hayata geçirmeye hazırlanıyor

Geçen yıl Avrupa Birliği'nde 1.14 milyona yükselen sığınma başvuruları, 2016'dan beri en yüksek seviyeye ulaştı. AB, göçü zorlaştırmayı hedefleyen önemli bir iltica reformunu oylamak için dönüm noktasında.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'dan yeni iltica hamlesi. AB göçü zorlaştırmayı hedefleyen bir reformu hayata geçirmeye hazırlanıyor

Avrupa Parlamentosu, sığınmacılar için giriş prosedürlerini zorlaştıracak göç ve iltica paktını oluşturan bir dizi yasayı oylayacak. 

euronrews'teki habere göre Avrupa Komisyonu'nun ilk olarak Eylül 2020'de yaptığı öneriyle oluşturulan yeni düzenleme, tüm birlik ülkelerinin sorumluluğu paylaşmasını gerektirecek göç politikalarını revize ediyor. 

Düzenleme tam olarak kabul edildiğinde 2026'dan itibaren yürürlüğe girecek.

Avrupa Birliği, bu alanda ayrıca kıtaya gelecek göçmenlerin sayısını azaltmak için bazı dış ülkelerle anlaşmalar yapıyor. Bu girişimlerin arkasında göç sayısını azaltmak yatıyor. 

AB'de geçen yıl 1.14 milyona ulaşan ve 2016'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkan sığınma başvurusu yapıldı. 

AB'nin sınır ve sahil güvenlik ajansı Frontex'e göre geçen yıl kıtaya 380,000'e düzensiz göçmen girişi oldu. 

Reform, bir sığınmacının vardığı ilk AB ülkesinin bu kişinin durumundan sorumlu olduğu temel kuralı büyük ölçüde koruyor.

Anlaşma, İtalya ve Yunanistan gibi ön saflarda yer alan ülkelere ya sığınmacıların bir kısmını kabul ederek ya da eşdeğer bir mali katkı sağlayarak yardım etmelerini gerektiren bir "dayanışma mekanizması" kuruyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin