Avrupa Birliği'nin o ülkesinde "terör" alarmı. 21 Aralık'ta 14 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi yaralanmıştı

Prag'daki Karls Üniversitesi'nde 21 Aralık'ta düzenlenen silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Slovakya'da polis, yetkilileri arayarak "Prag'da olanları yapma niyetinde" olduğunu ve silah edinmek istediğini söyleyen kişiyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği'nin o ülkesinde "terör" alarmı. 21 Aralık'ta 14 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi yaralanmıştı

BBC'nin haberine göre, Slovakya'da polis, yetkilileri arayarak "Prag'da olanları yapma niyetinde" olduğunu ve silah edinmek istediğini aktaran 64 yaşındaki kişiyi gözaltına aldı.

Söz konusu kişinin acil duruma yol açmaktan 2 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor.

ÇEKYA'DAKİ SALDIRI

Çekya'nın başkenti Prag'ın merkezindeki Charles Üniversitesinin Felsefe Fakültesine silahlı saldırı düzenlendi.

Çekya Emniyet Genel Müdürü Martin Vondrasek, olaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, saldırıda 14 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını ifade etti.

Vondrasek, saldırganın olayı gerçekleştirmeden önce büyük ihtimalle babasını da öldürdüğünü kaydederek, bu kişinin fakültede bir konferansa katılmayı planladığını ancak konferansın olduğu salona gelmeden silahını ateşlediğini söyledi. Bu arada yetkililerin saldırganı terörist olarak tanımlamaması dikkati çekti.

Olayın yerel saatle 15.00’te yaşandığı belirtilen açıklamada, ilk değerlendirmelere göre saldırganın tek olduğu ve etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı. Polis, saldırganın Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi öğrencisi 1999 doğumlu David Kozak olduğunu söyledi.

Saldırıda yaralananların sayısının tahmin edilenden daha fazla olabileceği aktarılan haberlerde, bölgeyi tamamen trafiğe kapatan polisin okuldakilerin tahliyesi için çalıştığı kaydedildi.

Palach Meydanı'ndaki bir konser salonunda bulunan bir kişi, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Elinde otomatik silah benzeri bir silah olan bir gencin Manes Köprüsü'ne doğru ateş ettiğini gördüm. Birkaç kez ara vererek ateş ettiğini, ellerini havaya kaldırdığını ve silahı yere attığını gördüm" dedi.

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, üniversitede yaşanan saldırının kendisini dehşete düşürdüğünü belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Çekya Başbakanı Petr Fiala da Çekya halkına yaptığı konuşmada, saldırıyı trajik olarak tanımlayarak, olayın herkesi derinden etkilediğini söyledi.

Fiala, "Bu korkunç eylemin hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Birçoğunuz gibi ben de bu mide bulandırıcı şiddet karşısında derin üzüntü ve tiksinti duyuyorum." dedi.

Başbakan Fiala, bir kez daha hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin