Avrupa Birliği nüfusu yaşlanmaya devam ediyor. İş gücü kaybı 1 milyon civarında

Avrupa Birliği (AB), her yıl yaşlanan nüfus nedeniyle 1 milyon iş gücü kaybediyor. Eurostat'ın tahminlerine göre, AB ülkelerinde 65 yaş ve üzeri nüfusun payının 2022'de yüzde 21,1'den, yüzyıl sonuna kadar olan süreçte ise yüzde 31,3'e yükselmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği nüfusu yaşlanmaya devam ediyor. İş gücü kaybı 1 milyon civarında

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, yaşlı nüfus yüzünden her yıl bir milyon iş gücü kaybı yaşadığı AB için daha çok yasal göç yolunun açılması gerektiğini savundu.

euronews'in haberine göre Ylva Johansson, yasadışı göçle mücadele eden AB’nin iş gücü açığını karşılamak için daha meşru seçenekler bulmaya acil bir şekilde ihtiyacı olduğunu söyledi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ile Yunanistan’a yaptığı resim ziyaret sırasında basının sorularını yanıtlana Johansson, “Demografik nedenlerden dolayı AB'de çalışma çağındaki nüfus yılda 1 milyon azalıyor. Bu, yasal göçün yılda aşağı yukarı 1 milyon artması gerektiği anlamına geliyor. Bunu başarmak gerçekten zor bir iş." dedi.

Görev süresi haziran ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından bitecek AB Komisyonu, bu süre içinde AB genelinde göç kurallarında yapılacak reformu tamamlamak için çalışıyor.

AB Komisyonu’nun bu konuda hazırladığı reform konusunda geçen ay ön anlaşma sağlanmıştı.

AB’nin resmi istatistik kurumu Eurostat'ın yaptığı tahminlere göre AB ülkelerinde 65 yaş ve üzeri nüfusun payının 2022'de yüzde 21,1'den yüzyıl sonunda yüzde 31,3'e çıkması bekleniyor.

Kaçak göçle mücadele konusuna da değinen Johansson, bu konunun AB’de ırkçılık ve yabancı düşmanlığını körüklediği görüşünü dile getirdi.

Konuyla ilgili şeffaf olanması gerektiği ve yasal göç yollarının açılması gerektiğini savunan Johansson, “AB vatandaşlarının bize asıl sorduğu ve öğrenmek istediği kaç göçmenin geldiği değil, bunu düzenli bir şekilde yaparsak nasıl yöneteceğimiz ve kimin geleceği konusunda kontrolün kimin elinde olacağı sorusunun yanıtı.” dedi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler nüfus avrupa avrupa
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin