Amiral gemisi açıkladı. ABD Merkez Bankası enflasyonun hala yüksek seyrettiği görüşünde

ABD Merkez Bankası, Mart ayına ait Para Politikası Raporu'nu yayımlayarak ülkedeki enflasyonun geçen yıl önemli ölçüde yavaşladığını, ancak hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. Raporda, ekonomik büyümenin tüketici harcamalarındaki güçlü artışlarla desteklenerek sağlam bir seyir izlediği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol
Amiral gemisi açıkladı.  ABD Merkez Bankası enflasyonun hala yüksek seyrettiği görüşünde

Fed tarafından ABD Kongresi için yılda iki kez hazırlanan yarı yıllık Para Politikası Raporu'nun mart sayısı yayımlandı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın haftaya Kongre'de sunacağı raporda, "Enflasyon, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) yüzde 2 hedefinin üzerinde kalmaya devam etmesine rağmen geçen yıl önemli ölçüde gevşedi ve enflasyondaki yavaşlama işsizlikte önemli bir artış olmadan gerçekleşti." değerlendirmesinde bulunuldu.

Raporda, uzun vadeli enflasyon beklentilerine ilişkin ölçümlerin pandemiden önceki on yılda görülen değerler aralığında yer aldığı ve FOMC'nin yüzde 2'lik uzun vadeli hedefiyle genel açıdan uyumlu olmaya devam ettiği bildirildi.

İş gücü piyasasının ise nispeten sıkı olmaya devam ettiği belirtilen raporda, işsizlik oranının tarihsel olarak düşük seviyelere yakın ve açık iş pozisyonlarının hala yüksek olduğu kaydedildi.

Raporda, ekonomik büyümenin de tüketici harcamalarındaki sert artışların desteğiyle güçlü olduğu ifade edildi.

İş gücü piyasasındaki sıkılık hafifledikçe ve enflasyondaki ilerleme sürdükçe Komitenin istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmasına yönelik risklerin daha iyi bir dengeye geldiğine işaret edilen raporda, Komitenin enflasyon riskleri konusunda son derece dikkatli olmaya devam ettiği vurgulandı.

Raporda, "Komite, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerlediğine dair daha fazla güven kazanana kadar faiz oranını düşürmenin uygun olacağını öngörmüyor." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: A.A
Etiketler ABD enflasyon fed
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin