Alman halkı tekrar aşırı sağa geçit vermek istemiyor. Sokağa dökülen binlerce kişi demokrasinin korunmasını talep etti

Avrupa'da aşırı sağın yükseldiği bir dönemde, iş bırakma eylemleri ve çiftçi protestoları hız kazanırken, Almanya'da halk bir kez daha sokakları doldurdu. Binlerce kişi, başkent Berlin'de toplanarak aşırı sağcı Afd partisini protesto etti ve "demokrasinin korunmasını" talep etti.    

Google Haberlere Abone ol
Alman halkı tekrar aşırı sağa geçit vermek istemiyor. Sokağa dökülen binlerce kişi demokrasinin korunmasını talep etti

Protestocular, aşırı sağcı Afd partisine karşı demokrasiyi savunmak için başkent Berlin'de toplandı.

NTV'den Tarık Kızıldağ'ın haberine göre ırkçılık karşıtı gösterilerin iki haftadan fazla süredir devam ettiği ülkede, Afd'nin "göçmenlerin geri gönderilmesi planlarının yapıldığı" gizli toplantısı  protesto ediliyor.

Eylemler aynı zamanda Afd'nin artan oy sayısına yönelik endişeleri de ifade ediyor.

Berlin'deki gösteriye her kesimden yurttaş katılırken dövizlerde ve sloganlarda, "dayanışma" ile "adalet" talepleri öne çıktı.

Başkentteki binlerce kişilik eylemde, Nazilere karşı tepkiler de yükseldi.

 BİR HAFTA ÖNCE DE SOKAĞA ÇIKMIŞLARDI

Almanya'nın birçok şehrinde bir araya gelen yüz binlerce kişi, ülkedeki ırkçılığı ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'ni (AfD) protesto etti. 

Düsseldorf'ta "AfD'ye karşı sessiz kalmayacağız" sloganıyla bir araya gelen yaklaşık 100 bin kişi ülkedeki ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve aşırı sağcılığa tepki gösterdi. Ellerinde ırkçılık karşıtı dövizler taşıyan göstericiler, AfD aleyhine slogan atmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin