Açlık ve susuzluk tehlikesi. Hastalıklar 'had safhaya' çıktı. Birleşmiş Milletler uyarıda bulundu

İsrail'in Gazze'deki zalimlikleri 7 Ekim'den bu tarafa artarak devam ediyor. İsrail’in zorla aç ve susuz bırakarak felakete sürüklediği Filistinliler temiz su kıtlığı çekiyor. Bölgede hastalıkların da had safhaya ulaştığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Açlık ve susuzluk tehlikesi. Hastalıklar 'had safhaya' çıktı. Birleşmiş Milletler uyarıda bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya hesabından İsrail’in saldırılarının sürdüğü Gazze’deki insanlık felaketine ilişkin paylaşım yaptı.

İsrail’in ablukası altındaki Gazze’de sağlık şartlarının sürdürülemez olduğu vurgulanan paylaşımda, saldırılardan kaçanların sığındığı UNRWA barınaklarının da aşırı derece kalabalık olduğuna dikkat çekildi.

TEMİZ SU KITLIĞI, BİRİKİN ÇÖPLER TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Paylaşımda temiz su kıtlığının yanı sıra katı atıkların da biriktiğinin altı çizilirken, hastalıkların yayılmasının da had safhaya ulaştığı ve mevcut durumun felaket olduğuna dikkat çekildi.

SALDIRILAR DA SÜRÜYOR

İsrail 7 Ekim 2023'ten beri yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden saldırılarını sürdürüyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 692 Filistinli öldürüldü, 69 bin 879 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon Filistinli de yerinden oldu.

İsrail'in engellemeleri nedeniyle bölgeye yeteri kadar yardım da ulaştırılamıyor. Filistinliler bir taraftan İsrail saldırıları diğer taraftan da her gün daha derinleşen açlıkla mücadele ediyor.

İsrail’in saldırılarından kaçan Filistinliler, derme çatma çadırlarda kısıtlı imkanlar ve zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin