AB'den tarihi Suriye hamlesi: Yaptırımlar yumuşatılıyor

Avrupa Birliği, Suriye'deki yönetim değişikliğinin ardından yıllardır süren yaptırımları hafifletme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
AB'den tarihi Suriye hamlesi: Yaptırımlar yumuşatılıyor

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin bir yol haritası üzerinde uzlaşı sağladı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas başkanlığında yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kallas, toplantının ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, AB dışişleri bakanlarının Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmaya başlanması konusunda siyasi uzlaşı sağladıklarını duyurdu.

Kallas, “Bugün, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine başlama konusunda siyasi bir uzlaşı sağladık. Bu, Suriye ekonomisine ivme kazandırabilir ve ülkenin yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olabilir. Hızlı hareket etmeyi hedefliyoruz fakat durum kötüleşirse rotayı ters yöne çevirmeye de hazırız. Buna paralel olarak insani yardım ve iyileştirmeye yönelik çabaları da artıracağız” dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin