AB'de enflasyon beklentisi düştü: Mayısta 0,1 puan azalışla yüzde 3,2'ye geriledi

ABD'de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi, Mayıs ayında 0,1 puan düşerek yüzde 3,2'ye indi. Nisan ayında ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi ise aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 3,4 artış göstermişti.

Google Haberlere Abone ol
AB'de enflasyon beklentisi düştü: Mayısta 0,1 puan azalışla yüzde 3,2'ye geriledi

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi tarafından yaklaşık 1300 hanehalkının katılımıyla gerçekleştirilen Mayıs ayına ait Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi, Mayıs'ta 0,1 puan azalışla yüzde 3,2'ye düştü.

BloombergHT'deki habere göre gelecek 3 yıllık süreci kapsayan medyan enflasyon beklentisi, aynı dönemde değişim göstermeyerek yüzde 2,8 olurken, 5 yıllık süreci kapsayan medyan enflasyon beklentisi ise yüzde 2,8'den yüzde 3'e yükseldi.

Hanehalkı harcamalarındaki artışa ilişkin beklenti Mayıs'ta 0,2 puan düşüşle yüzde 5'e inerken, hanehalkı gelirindeki artışa ilişkin beklenti ise 0,1 puan artışla yüzde 3,1'e çıktı.
Bu dönemde maliyetlerde artış beklentisi benzin için yüzde 4,8, gıda için yüzde 5,3 ve kira için yüzde 9,1'de sabit kaldı. Maliyetlerde artış beklentisi, sağlık bakımı için 0,4 puan artışla yüzde 9,1'e ulaşırken, üniversite eğitimi için 0,6 puan azalışla yüzde 8,4'e geriledi.

ABD'de Mayıs ayı enflasyonu çarşamba günü

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ABD enflasyon tüfe
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin