ABD ile İsrail'in arası açılıyor. ABD Başkanı Biden, İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını söyledi

ABD Başkanı Biden, İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söyledi. Netanyahu ile görüşen Biden, İsrail'in Gazze'de sivillerin hedef alınmaması konusunda daha hassas olması gerektiğini daha önce de dile getirmişti.

Google Haberlere Abone ol
ABD ile İsrail'in arası açılıyor. ABD Başkanı Biden, İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını söyledi

ABD Başkanı Biden, İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'in ayrım gözetmeksizin Gazze'yi bombalamasının büyük sorun olduğunu ve 'işleri zorlaştırdığını' vurgulayan Biden, "Netanyahu iyi bir dost ama değişmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

İsrail hükümetinin dünyanın işini zorlaştırdığını belirten Biden, Netanyahu'nun iki devletli çözüme yanaşmadığını söyleyip, "Netanyahu gelecekte Filistin devletine 'hayır' diyemez" diye konuştu.

Sabah saatlerinde Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yapan Biden, İsrail'in Gazze'de sivillerin hedef alınmaması konusunda daha hassas olması gerektiğini dile getirmiş, Netanyahu ise Gazze'deki işgal operasyonları tamamlandıktan sonra bölgenin nasıl bir statü alacağı konusuna değinerek, bu konuda ABD yönetimiyle görüş ayrılıkları olduğunu belirtmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin