ABD Başkanı Joe Biden Putin'e küfür etmişti. Kremlin'den 'utanç verici' yanıtı geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "çılgın bir o... çocuğu" olarak nitelendirdi. Kremlin, Biden'ın bu ifadelerini "utanç verici" olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkanı Joe Biden Putin'e küfür etmişti. Kremlin'den 'utanç verici' yanıtı geldi

ABD Başkanı Joe Biden, dün Kaliforniya'daki seçim kampanyası için bir bağış toplama etkinliğinde Rus mevkidaşı Vladimir Putin'i "çılgın bir o... çocuğu" olarak adlandırdı.

San Francisco'daki buluşmada iklim değişikliği hakkında konuşan Biden, şunları söyledi: "Bu, son varoluşsal tehdit, iklimdir. Putin gibi çılgın bir o... çocuğumuz var ve diğerleri... Her zaman nükleer çatışma konusunda da endişelenmek zorundayız."

Kremlinden yapılan açıklamada ise Biden'ın bu sözlerinin "utanç verici" olduğu belirtildi.

Geçen Cuma günü Biden, Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin cezaevindeki ölümünü, tamamen Putin'in üzerine yıkarak, bunun Rus liderin "vahşiliğinin bir kanıtı" olduğunu söylemişti.

Biden bu terimi ilk kez kullanmıyor.

Ocak 2022'de, bir Fox News muhabiri, enflasyon hakkında bir soru sorduğunda Biden, mikrofona yakalandı ve muhabiri "aptal bir o... çocuğu" olarak adlandırdı.

BIDEN'A YANIT

ABD Başkanı Biden'ın Putin'e yönelik sözlerine Rus lider yanıt verdi.

Rusya'nın Kazan kentinde modernize edilmiş Tu-160M ​​nükleer kapasiteli stratejik bombardıman uçağının test sürüşüne katılan Putin, Biden'ın hakkında söylediği sözleri "kabalık" olarak nitelendirerek, "ABD Başkanı olarak Biden'ı Trump'a tercih ederim. ABD Başkanı kim olursa olsun beraber çalışmaya hazırız" diye konuştu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin