Milli Eğitim Bakanlığı'ndan matematik seferberliği. tv100'de konuşan Bakan Mahmut Özer: Matematiği korkulu rüya olmaktan çıkaracağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Candaş Tolga Işık sunumuyla tv100 ekranlarına gelen Az Önce Konuştum programına katıldı ve çok önemli açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı da bugünkü sosyal medya paylaşımında matematik seferberliği başlattıklarını belirterek, Mahmut Özer'in sözlerine yer verdi: Çocuklarımızın hayatın içerisinde matematiği somut olarak anlamlandırmasını sağlayacağız.

This browser does not support the video element.

tv100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programının bu hafta ki konuğu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'di. 

Bakan Özer, eğitim ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Özer, ''Bir buçuk yıl aradan sonra ülkemizde yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde tüm sınıf seviyelerinde, tüm kademelerde devam edebilmek bizim başarımız. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize bu süreçte çok teşekkür ederiz'' ifadelerini kullandı.

MEB paylaşım yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı da bugün sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı ve Bakan Mahmut Özer'in tv100'deki programından matematik ile olan sözlerini ön plana çıkardı. 

Paylaşımda, Özer'in "Çocuklarımızın hayatın içerisinde matematiği somut olarak anlamlandırmasını sağlayacağız” sözlerine yer verildi ve #MatematikSeferberliği etiketi kullanıldı.

Bakan Özer, "Uzun soluklu olarak burada matematiği korkulu rüya olmaktan ziyade herkesin öğrenmesi gereken bir şey. Aslında matematiği hepimizin öğrenmesi gerekiyor. Yani eğitim kademelerinden matematik ile ilişkimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Matematik olmadan süreçleri yönetmeniz, yorumlayabilmeniz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Üniversite ve LGS'ye girecek olanlara müjde