Atatürk filmi Hollywood’da gösterildi

Türkiye'de 3 Kasım tarihinde gösterime giren Atatürk filminin dünya dünya prömiyeri, Los Angeles’ta yapılan Hollywood Türk Film ve Drama Günleri kapsamında düzenlendi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

This browser does not support the video element.

"Atatürk 1881-1919”un dünya prömiyeri Los Angeles’ta yapıldı.

“Hollywood Türk Film ve Drama Günleri”ndeki gösterime Yönetmen Mehmet Ada Öztekin, Yapımcılar Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu, başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli, oyuncu Alican Barlas ve filmin müziklerine imza atan Batu Şener katıldı.

Türkiye'de 3 Kasım’da sinemalarda gösterime giren Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” 1. Filmin dünya prömiyeri, Los Angeles’taki ikonik Sony Stüdyoları’nda düzenlenen “Hollywood Türk Film ve Drama Günleri” kapsamında yapıldı.

“Hollywood Türk Film ve Drama Günleri”, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın katkılarıyla film endüstrisinin merkezi konumundaki Los Angeles’ta 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlendi.

BARBAROS TAPAN'DAN DUYGULANDIRAN AÇIKLAMA 

Hollywood Türk Film ve Drama Günleri Başkanı Barbaros Tapan, yoğun destek ve katılımdan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, "Sinemanın evrensel diliyle Hollywood’da Türkiye’mizin eşsiz hikâyelerini anlatıyoruz” dedi.

Filmin Hollywood’daki dünya prömiyerine Yönetmen Mehmet Ada Öztekin, Yapımcılar Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu, başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli, oyuncu Alican Barlas ve filmin müziklerine imza atan Batu Şener katıldı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına ithaf edilen açılış gecesinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ile Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz da yer aldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları  rahmet ve minnetle anan Dr. Batuhan Mumcu, Atatürk filminin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti. 

Dünyaca ünlü sanatçı Jispar ilk kez İstanbul'da Güldür Güldür'den Cumhuriyet skeci Mehmet Kalyoncu'dan Cumhuriyet bestesi Şehir Tiyatroları'ndan çok özel bir oyun Bu anlar herkesi büyüledi Ünlü müzik grubundan Akbelen şarkısı