Zeki Demirkubuz: "Bu ülkede olabilecek en fazla şey Gezi'dir"

Ünlü yönetmen yeni filmi ve ülkedeki siyasi ortam hakkında konuştu.

Yeni filmi Bulantı 2 Ekim'de vizyona girecek olan ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz, Hürriyet'e verdiği röportajda meslektaşı Nuri Bilge Ceylan'la küs olduğunu ve 2006 yılından bu yana konuşmadıklarını söyledi.



Bulantı filminde Ahmet karakterini canlandırması için hiçbir oyuncuyla anlaşamadığı için kendisinin oynadığını söyleyen Demirkubuz filmde rol alan Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel, Cemre Ebuzziya gibi genç oyuncuların performansını da 'inanılmaz' olarak değerlendirdi.



Siyasi gündeme de değinen Demirkubuz, Gezi Parkı direnişi için "Gezi duygusal bir onur hareketidir. Öyle bir hareket Türkiye’de örgütlenebilseydi 1980 yılında 12 Eylül  yerine, sosyalist devrim olurdu. Daha iyi bir dünya uğruna örgütlenip, bunu kullanmaya muktedir bir halkımız yok bizim. En fazla olabilecek şey Gezi’dir" dedi.



1 Kasım'da yapılacak seçimlerde oyunu HDP'ye vereceğini de açıklayan ünlü yönetmen şöyle konuştu: 



HDP’ye. Birileri HDP bu ülkenin partisi değilmiş, bu ülkenin yasalarıyla kurulmamış gibi davranır ve bana kendini dayatırsa benim gibiler bunu kabul etmez. HDP’li değilim ama oyumu HDP’ye vermeye mecburum. Yarın AKP’ye, MHP’ye bu kadar haksızlık yapılırsa onlara da oy veririm.



Röportajı okumak için tıklayınız


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş