YKS ek tercih sonuçları açıklandı: YKS ek yerleştirme sonuç sorgulama sayfası

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na giren ve ilk yerleştirmede herhangi bir yere yerleşemeyen adaylar YKS ek tercihlerini geçtiğimiz haftalarda tamamladı. YKS ek tercihlerini tamamlayan adayların ise gözü ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrildi. Binlerce kişinin merakla beklediği YKS ek tercih sonuçları ise bugün itibariyle açıklandı. Peki, YKS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? İşte YKS ek tercih sonuç sorgulama sayfası!

ÖSYM’den gelen açıklamayla birlikte YKS ek tercih sonuçlarının açıklandığı bildirildi. YKS’den sonra ilk tercihlerinde herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercihlerde şanslarını bir kez daha denedi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından merakla beklenen YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklandığını belirtti. Peki, YKS ek tercih sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, YKS ek yerleştirme sonuç sorgulama sayfası!

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS ek tercih sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından; "20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021 - YKS ek yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresimizden ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenebilirler. Sonuçların adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

Aygün, "2021-YKS ek yerleştirme sonucuna göre bir yükseköğretim programına yerleşen adayların üniversite kayıtları 4 - 7 Ekim 2021 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 4 - 5 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak" dedi.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar.

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden öğrenebiliyorlar.

YKS ek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için TIKLAYIN!

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu