Yeni nesil Deniz Taksiler suya indi: Deniz Taksi nedir? İBB Deniz Taksi ücretleri ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deniz Taksilerini suya indirdi. Tamamen yurt içindeki imkanlarla yapımının tamamlandığı ifade edilen Deniz Taksiler, 50 araçtan 8 tanesini kullanıma sundu. Haliç Tersanesi’ne üretilen 50 adet deniz taksinin 5 tanesi “hibrit” sistem ile üretilecek. Yapılan açıklamada hibrit sistemli deniz taksilerinin 2022 yılı Şubat ayında biteceği açıklandı. Peki, Deniz Taksi nedir? 2021 Deniz Taksi ücretleri ne kadar?

İstanbul’da sefer yapmaya başlayan Deniz Taksiler, köprü trafiğine girmeden deniz üzerinden İstanbullulara rahat bir ulaşım imkanı sunuyor. Haliç Tersanesi’nde üretimi yapılan Deniz Taksiler ile ilgili olarak, yıl sonuna kadar 45 adet daha üretileceği açıklandı. 8 Deniz Taksisinin bugün suya inmesiyle beraber birçok kişi de Deniz Taksi ücretlerini araştırmaya başladı. Peki, 2021 Deniz Taksi ücretleri ne kadar?

DENİZ TAKSİ NEDİR?

İstanbul’da Ekim ayında deniz taksiler faaliyetlerine başladı. Buna göre, 10 yolcu kapasiteli deniz taksiler, uygulama ile 98 iskeleden çağrılabilecek. Daha sonra uygulama genişletilerek, yolcuların istenilen yerden alınmasına ve istenilen yere bırakılmasına imkan sağlanacak.

Deniz Taksiler, 6 ay sonra paylaşımlı kullanım özelliği de eklenerek “Taksi Dolmuş” gibi hizmet verecek.

DENİZ TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Deniz Taksilerde, taksimetre modeli ile sabit bir açılış ücreti olacak. Belirli bir mil aşıldıktan sonra, mil başına ücret eklenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), henüz Deniz Taksilerin ücretleri hakkında bir açıklamada bulunmadı.

İSTANBUL TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

İstanbul'da 2021 yılından itibaren uygulanan güncel bordo veya sarı renkli taksi açılış ücreti 5,55 TL, kilometre başına ücreti ise 3,45 TL'dir. Turkuaz renkli taksilerde ise açılış ücreti 6,38 TL, km başına ücreti ise 3,99 TL'dir. Siyah renkli lüks taksilerde ise açılış ücreti 9,43 TL, kilometre başına ücreti de 5,84 TL'dir.

İndi-bindi ücreti ise sarı taksilerde 15 TL iken, turkuaz taksilerde 19 TL, siyah taksilerde ise 25 TL'dir. Fiyat tarifesi İstanbul'un tamamında, köyler ve şehir yerleri ayrımı olmaksızın geçerlidir. Ayrıca gece-gündüz tarifesi ayrımı da yoktur.

Taksi ile bir yakadan diğer yakaya geçiş yapıyorsanız (örneğin Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na), köprü geçiş ücretleri ve otoyol gişe ücretleri yolcu tarafından karşılanır. 2021 yılı fiyat tarifesine göre Avrasya Tüneli geçiş ücreti 46 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü) geçiş ücreti 27.50 TL, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) 13.25 TL, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (2. Köprü) 13.25 TL, Osmangazi Köprüsü 147.50 TL'dir. Anadolu Otoyolu Çamlıca gişeleri 37.50 TL'dir.

Tyler Dorsey, Fenerbahçe Beko kariyerini noktaladı Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Okan Buruk, Tete'nin ayrılmasına izin verdi Beşiktaş'ta, Ante Rebic sorunu giderek büyüyor İBB Meclisi onayladı; yeni metro hattı geliyor Dünya ısınıyor, ons altın ise rekora koşuyor: 2400