Yaşlanmayı geciktirmek için ürünler ilaçlar kullanmanıza gerek kalmadı: Bunu yapmak yetiyor!

Herkesin en büyük korkularından biri olan yaşlılık artık bir sorun değil. Çünkü yaşlanmayı tamamen engelleyemesek bile durdurabileceğimiz kanıtlandı. Hem de ne onlarca bakım ürününe ne de ilaçlara yığınla para vermenize gerek var. İşte o mucizevi şeyi yapmanız için detaylar...

Yaşlılığı geciktirmek önlemek için yığınla verdiğiniz para artık cebinizde kalabilir. Çünkü her daim genç kalmak için o mucizevi gerçek ortaya çıktı. 

Ne bakım ne kozmetik ne de ilaç...

Yaşlanamamanızın sırrı buradan geçiyor. 

McMaster Üniversitesi’nde yürütülen son araştırmaların ortaya koyduğuna göre atletizm, yön bulma becerileri ve hafızayı bir araya getiren bir spor dalı olan ‘oryantiring’, demansla bağlantılı bilişsel gerilemeye karşı etkin bir müdahale ya da engelleyici egzersiz olarak fayda sağlayabilir.

BEYİN YENİ SİNİRLER GELİŞTİRMEYE BAŞLIYOR

Araştırmacıların aktardığı kadarıyla, oryantiringde birbirine eklemlenen fiziksel egzersiz ve yön bulma becerisi, atalarımız açısından avlanma ve toplanma hususlarında büyük önem taşıyan belirli beyin bölgelerini harekete geçiriyor. Beynin binlerce yıl içerisinde yeni sinir yolları geliştirerek, dayanması güç olan ortamlara uyum sağlamak doğrultusunda evrimleştiği düşünülüyor.

Araştırmayı denetleyen Kanada McMaster Üniversitesi Beyin Sağlığı ve Yaşlanma Araştırma Merkezi Başkanı Jennifer Heisz, insanların yön bulma becerisini yitirmesinin ilk belirtiler arasında olduğu ve hastalığın en hafif aşamasında dahi bundan muzdarip olan bireylerin yarısını etkileyen Alzheimer hastalığına dikkat çekiyor. Kısa süre önce ‘Plos One’ adlı bilimsel dergide yayınlanan makalede, araştırmacılar, yaşları 18 ilâ 87 arasında değişen, farklı düzeylerde oryantiring uzmanlığına sahip (bilgisi olmayan, orta, ileri ve elit düzeyde) sağlıklı yetişkinler üzerinde yapılan araştırmaları paylaştılar.

Oryantiring çalışmalarına dahil olan insanlar, daha isabetli mekansal yön bulma ve hafıza sonuçları bildirdiler; bu bulgular, düzenli antrenmanlara yön bulma öğelerinin eklenmesinin bir ömür boyunca fayda sağlayabileceğini düşündürüyor.

SADECE EGZERSİZ YAPMAKTAN ÇOK DAHA ETKİLİ
Kinesiyoloji Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisi, oryantiring koçu ve ulusal takım üyesi olan ve aynı zamanda çalışmayı tasarlayan araştırma başyazarı Emma Waddington, “Beyin jimnastiği söz konusu olduğunda, oryantiringin fiziksel ve bilişsel gereklilikleri, sadece egzersiz yapmaya kıyasla ödediğiniz para karşılığında size daha fazla fayda sunma potansiyeli barındırıyor” diyor.

Oryantiringin hedefi, tanımadığınız topraklarda mümkün olduğunca hızlı koşarak gezinmek ve sadece bir harita ile bir pusula kullanarak bir grup kontrol noktasına ulaşmak. En becerikli sporcular, arazide süratli bir şekilde yol alırken hızlı kararlar vererek farklı zihinsel görevler arasında verimli bir şekilde geçiş yapıyorlar.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Hurma böyleyse ağzınıza dahi sürmeyin Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu