Yaptığı binalar depremde yıkılmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TOKİ açıklaması: Deprem sınavını alnının akıyla vermiş bir kurumumuzdur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Depremde yıkılmayan binalarla gündeme gelen Toplu Konut İdaresi için "TOKİ deprem sınavını her alanda alnının akıyla vermiş bir kurumumuzdur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elbistan AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 depremlerinin ikinci merkez üssü Elbistan'dır. Bu depremler ilçemizde ağır hasara yol açtı. Bilim insanları maruz kaldığımız afeti istisnai bir tabiat hadisesi olarak tanımlıyor.

Artçı sarsıntılar halen devam ediyor. Dün de Malatya'da benzer bir durumla karşılaştık. Bu sarsıntıda da can kayıpları yaşadık. Hasarlı binalardan uzak durmak gerektiğinin tekrar altını çiziyorum.

'Acının büyüklüğünün farkındayız'

Depremzedelerimizin yaşadığı acının büyüklüğünün farkındayız. Sergilediğiniz metanet karşısında duygulanmamak elde değil. Ziyaretlerimizde milletimizin bu felaketi vakur duruşuyla karşıladığını görüyoruz.

Çetin kış şartları çalışmalarımızı olumsuz etkilese de kısa süre bunun üstesinden geldik. Sivil toplum kuruluşlarımızdan belediyelerimize, çalışmalara destek veren herkese buradan bir daha teşekkür ediyorum.

Çadırkent ve konteyner kent açıklaması

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için canla başla çalışıyoruz. Toplam 20 bin depremzedemizin tahliyesini gerçekleştirdik. Çadırkent ve konteyner kent kurulumlarının çalışmalarına devam ediyoruz. Sadece Maraş'ta kurduğumuz ve dağıttığımız çadır sayısı 77 bina ulaştı. Şehrimizde 24 bin konteyner planlaması yaptık. Bunların bir kısmını kurduk.

Elektrik konusunda sıkıntı kalmadı. Doğalgaz hatlarındaki sorunların büyük çoğunluğunu giderdik. Abonelerin yüzde 75'ine doğalgaz veriyoruz. İçme suyu sorununun yüzde 98'ini çözdük.

Kaç konut inşa edilecek?

Ekiplerimizin yaptığı incelemelere göre Elbistan'da acil yıkılacak binalar tespit edildi. Maraş'ın tamamında 119 bin bağımsız bölüm yıkılacak. Birkaç ay içerisinde deprem bölgesinde 309 bin konutun inşasına başlıyoruz.

Maraş'ta 83 bin konut ve 18 bin köy evi ile bismillah diyoruz. Sizlerden bunun için 1 yıl süre istiyorum. Yeter ki biz, birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıkalım. Ölenleri geri getiremeyiz, onların dışında tüm yaraları saracak kudrete sahibiz.

'TOKİ deprem sınavını geçti'

TOKİ deprem sınavını her alanda alnının akıyla vermiş bir kurumumuzdur.

Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yoktur. Biz de keyfi sebeplerle milletimize yeni bedeller ödetmesine müsaade etmeyeceğiz. Rabbim ülkemizi kazalardan belalardan korusun diyorum. 

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?