WhatsApp'a bomba özellikler geliyor. Cep telefonuna gerek kalmayacak

Mesajlaşma, görüntülü görüşme ve dosya paylaşımı alanlarında milyarlarca insanın kullandığı WhatsApp'a yeni bir özellik daha geliyor. WhatsApp'ın yeni özelliğine göre uygulamayı kullanmak için artık telefona gerek kalmayacak. WhatsApp'ın son iOS beta sürümüyle, tek seferlik fotoğraf ve videolardan ekran görüntüsü almakta engellenecek.

2 milyar aktif kullanıcıyla dünyanın en büyük mesajlaşma ağına sahip olan WhatsApp, son dönemlerde Telegram gibi mesajlaşma uygulamaları nedeniyle kullanıcı kaybetmeye başladı.

Son olarak mesaj düzenleme, mesajları tarihe göre arama ve çevrimiçi durum bilgisi gizleme gibi çok ses getiren ve beğenilen güncellemeler ortaya çıkmıştı.

WhatsApp Beta v2.22.21.5 ile v2.22.21.6 beta sürümlerinde yeni bir özellik keşfedildi. WhatsApp uygulaması yıllardır tabletlerde kullanılamıyordu.

SİM KART TAKMADAN KULLANILABİLECEK

Wabetainfo sitesinin haberine göre, artık yeni güncelleme sayesinde sim kart takmadan WhatsApp'ı kullanmak mümkün olacak. Arkadaş modu olarak da tanımlanan yeni özellik, Android tablette ikincil bir WhatsApp hesabını kullanmaya olanak tanıyacak.

TABLETE NASIL YÜKLENECEK?

Bu işlemleri yaptıktan sonra uygulamayı hem telefon, hem de tablet ile toplam dört cihaza kadar kullanabilmek mümkün olacak. Ancak telefon ve tablet arasında mesajları senkronize etmek için aktif bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor.

WhatsApp'ı tablette kullanmak ise oldukça basit. Yeni gelecek güncelleme ile yapılması gereken tek şey Android tablete yüklediğiniz WhatsApp uygulamasından, "Ayarlar"a gidip, "Bağlı Cihazlar"a dokunup ardından QR kodunu taramak.

TEK SEFERLİK FOTOĞRAF VE VİDEO...

Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından duyurulan özellikte, grup ve birebir sohbetlerde gizliliğe daha önem verileceği duyurulmuştu.

Bu kapsamda sunulan ilk güncelleme tek seferlik görüntülenen fotoğraf ve videolarda ekran görüntüsü almayı engelleme oldu. Kişi ekran görüntüsü almaya çalıştığında "Ekran görüntüsünü güvenlik politikasından dolayı alamazsınız" hatası ile karşılaşıyor.

 

Ekran görüntüsünün engellenmesiyle ilgili bilinen özellikler ise şunlar:

Ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim gönderilmiyor. Ekran görüntüsü alma girişimi gizlilik içinde engelleniyor.

Tek seferlik görüntülenen fotoğraf veya videolarda ekran kaydı alındığında ekran siyah görünüyor.

Ekran görüntüsü almayı engelleme süreli mesajlarda kullanılmıyor. WhatsApp, bu yıl içerisinde tüm kullanıcılarına sunması bekleniyor.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Tyler Dorsey, Fenerbahçe Beko kariyerini noktaladı Okan Buruk, Tete'nin ayrılmasına izin verdi Beşiktaş'ta, Ante Rebic sorunu giderek büyüyor Tokat beşik gibi sallanıyor: Yine şiddetli deprem Klozete peçete sermenin zararı ortaya çıktı