Vitor Pereira: Avrupa Ligi'ni kazanacak seviyede değiliz

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. hafta maçında konuk ettiği Belçika ekibi Royal Antwerp ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, çok iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, oyuncularının takım ruhuna sahip olduğunu ifade ederek, “Düzeltmemiz gereken anlar oluyor. Bir kişi bile bana bu takım koşmadı, denemedi diyemez. Yeni bir takım inşa etmeye çalışıyoruz. Tecrübe ve istikrara ihtiyacımız var. Türkiye’nin taktiksel anlamdaki seviyesi Avrupa’dan geride. Rakiplerimiz sürekli bu seviyede maçlar oynuyorlar. Hatalarımızı düzetmemiz gerekiyor. Baskımızı kompakt yapamadık. Oyun sürekli hızlı geçişler şeklinde oynandı. Hızlı oynamak istedik. İlk yarının özeti de buydu. İkinci yarıda kompakttık ilk yarıya göre ama ilk yarıda istediğimiz baskıyı sergileyemedik. Fakat rakibimiz 2-2’yi buldu. Görmek istediğimiz görüntü 2-2’den sonraydı. Benim bunları düzeltmem gerekiyor. Kulüpte herhangi biri Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ni kazanacak seviyede olduğunu düşünmüyorum. Biz turnuvayı kazanacak seviyede değiliz” dedi.

“SAHADA YER ALAN OYUNCULARIN TAKTİĞİ ÇOK İYİ ANLAMASI GEREKİYOR”

Tecrübeli çalıştırıcı, sahada yer alan bütün oyuncuların taktiği çok iyi anlamaları gerektiğini ifade ederek, “Benim yapmam gereken oyunculara bunu aşılayabilmek. Bazen bunu yapabiliyoruz bazen yapamıyoruz. 90 dakika boyunca oyun çok hızlı oynandı, sürekli geçiş oyunları gördük. Çok koştuk ama iyi anlamda değil. Trabzonspor maçından sonra yapmam gereken belki de takım ruhunu yüksek tutmayı becerebilmeliydim. Gol yiyince çok hızlı oynamaya çalışıyoruz. Bir an önce gol atmalıyız diye hızlı oynuyoruz. Bu şekilde oyunu kontrol etmeniz mümkün değil. Rakibin iyi oyuncuları var. Bu grupta herkesle çekişebilecek bir takım. Kötü bir takım değil benzer özelliklerimiz var. 3 puan almayı istedik ama mümkün olmadı. Seviyemizi yukarı çıkaracağız” diye konuştu.

Pereira seviyelerini yukarıya çıkaracakların dile getirerek, kaçan penaltıyı Valencia’nın o an öyle atmak istediğini ve bunda bir yanlış görmediğini söyledi. Pereira, Valencia’nın ikinci penaltıda ise başka bir şekilde topa vurduğunu ve golü kaydettiğini ifade etti.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Nisan ayında uğurlu günleriniz belli oldu İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu