Vejetaryen kadınların kalça kemiği daha çabuk kırılıyormuş! Yeni araştırma şaşırtıcı gerçeği ortaya koydu

Yeni bir araştırmaya göre, vejetaryen beslenen kadınların hayatlarının ilerleyen dönemlerinde kalçalarını kırma ihtimalleri daha yüksek. Et yemeyenlerin kalça kırığı riskinin, et yiyenlere kıyasla yüzde 33 arttığı görüldü.

Çalışma, vejetaryen kadınların kalça kırığı riskinin et yiyenlere kıyasla üçte bir oranında (yüzde 33) arttığını ortaya koydu.

Araştırmacılar bunun muhtemel bir nedeninin vejetaryenlerin "genellikle kemik ve kas sağlığıyla ilişkili besin maddelerini daha az tüketmeleri" olabileceğini söyledi.

BMC Medicine akademik dergisinde yayımlanan geniş çaplı araştırmada, Birleşik Krallık'ta 35 ila 69 yaşındaki 26 bin kadın incelendi ve düzenli olarak et yiyen kadınlara kıyasla vejetaryenler, pesketaryenler ve ara sıra et yiyenler arasında kalça kırığı riski değerlendirildi.

Leeds Üniversitesi'nden uzmanlar, beslenme düzeni ve sağlık arasındaki bağlantıları değerlendirmek üzere bir grup kadını zaman içinde takip eden Birleşik Krallık Kadın Topluluk Çalışması'ndan elde edilen verileri inceledi.

Grubun dörtte birinden fazlası (yüzde 28) vejetaryenken yüzde 1'i ise vegandı.

RİSK VEJETARYENLERDE DAHA YÜKSEK 

Araştırmacılar, 20 yıllık bir süre zarfında kadınlar arasında 822 kalça kırığı görüldüğünü ve kalça kırığı riskinin yalnızca vejetaryenler arasında yüksek olduğunu tespit etti.

Araştırmanın başyazarı James Webster, "Araştırmamız vejetaryen kadınlarda kalça kırığı riskine ilişkin muhtemel endişelere dikkat çekiyor" dedi.

Fakat bu araştırma insanlara vejetaryen beslenme düzeninden vazgeçme uyarısı yapmıyor; her beslenme düzeninde olduğu gibi, kişisel durumları ve dengeli ve sağlıklı bir yaşam tarzı için hangi besin maddelerine ihtiyaç duyulduğunu anlamak önemlidir.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu