Uzman ve Başöğretmenlik Sınavı'ndan yeni gelişme. Uzman ve Başöğretmenlik Sınavı için başvuru süresi uzatıldı

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na başvuruda bulunmak isteyen öğretmenlerle sınavdan muaf olanların başvuru süreleri, gelen talep üzerine 6 Ekim Perşembe saat 23.59'a kadar uzatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, uzman ve başöğretmenlik mesleki gelişim çalışmalarının MEBBİS'e yüklenme süresi ise 5 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'a kadar sürecek.

SENDİKALAR KARŞIYDI

Öğretmen sendikaları, uzman öğretmenlik düzenlemesine, öğretmenliğin zaten bir uzmanlık mesleği olduğu ve öğretmenler odasında ayrımcılığa neden olacağı gerekçesiyle karşılar…

Bazı sendikalar, öğretmenlerin sınava sokularak değerlendirmeye sokulmasının doğru olmadığını söylemişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eleştiriler karşısında, sınavı sendikaların istediğini belirtmiş, o sendikanın da hükümete yakın Memur Sen olduğu ortaya çıkmıştı.

CHP “SINAVA GİRMEYİN” ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ağustos ayında öğretmenlere seslenerek “saygısızlık” olarak nitelendirdiği “kariyer sınavına” girmemeleri konusunda çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu sınava tepki göstermiş ve “En değerlilerimizi kariyer sınavları ile rencide etmeyelim. Uzman ve başöğretmen ilan etmenin yolu çoktur” demişti.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Nisan ayında uğurlu günleriniz belli oldu İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu