Usta sanatçı hayatını kaybetti. Yönetmen ve senaristti... Nikolai Dostal'ın bilinmeyenleri

Sinemanın acı kaybı... 77 yaşındaki ödüllü yönetmen ve senarist Nikolai Dostal yaşama veda etti. Dostal, sanatla uğraşan bir insanın ister iktidardan yana ister muhalefetten yana olsun tüm akımlardan biraz uzaklaşması gerektiğini düşünüyordu.

Rus sinemasının önde gelen isimlerinden yönetmen ve senarist Nikolai Dostal'ın 18 Ocak Çarşamba günü hayatını kaybettiği açıklandı.77 yaşındaki yönetmenin ölüm haberini Rusya Sinema Yönetmenleri Birliği duyurdu. Ölüm nedeniyle ilgili ise henüz açıklama yapılmadı.

NİKOLAİ DOSTAL KİMDİR?

21 Mayıs 1946 doğumlu olan Nikolai Dostal özellikle Oblako-ray, Zaveschanie Lenina ve Monakh beş filmleriyle tanınıyordu.

Rusya'da 4 kez Altın Kartal ödülüne aday gösterilmiş, Zaveshchanie Lenina ile 2007 yılında bu ödülü kazanmıştı.

Locaron Film Festivali'nde Oblako-ray filmiyle gümüş leopar, Ekümenik jüri ödülllerinin sahibi olmuştu.

Dostal, sanatla uğraşan bir insanın ister iktidardan yana ister muhalefetten yana olsun tüm akımlardan biraz uzaklaşması gerektiğini düşünüyordu.

Dostal, "O zaman planlarını kolayca ve özgürce, arkasına bakmadan gerçekleştirecektir" demişti.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Miha Zajc kredisini tamamen tüketti Dünya ısınıyor, ons altın ise rekora koşuyor: 2400 Zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili yeni karar Gece yarısı kırmızı karınca operasyonu İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı