'Üst düzey isimler iddianameden çıkarılmak isteniyor'

Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu'ndan önemli açıklamalar...

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Hrant Dink’in öldürülmesine ihmal suretiyle katıldıkları savıyla 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin ikinci kez iade edilmesi, Dink Ailesi Avukatı Hakan Bakırcıoğlu’nu isyan ettirdi.



Bakırcıoğlu, bugün yaptığı açıklamada, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve mevcut İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç’in sanık listesinden çıkarılması veya suç vasıflarının değiştirilmesi için iddianamenin iade edilmek istendiğini belirterek, “Cinayette kamu görevlilerinin bütünsel sorumluluğunu ve kasten öldürme suçlamasını esas almayan bir iddianamenin meşruluğu tartışma konusu olacaktır.



Ayrıca, şüphelilerin cinayetteki iştiraklerini örtbas etmelerine zemin hazırlayacağı için tarafımızdan da kabul görmeyecektir” dedi. Bakırcıoğlu, açıklamasında, Dink Savcısı Gökalp Kökçü’nün “direnç ve bariyere rağmen örgütün üst yapılanması ve bağlantılarına ilişkin önemli delillere ulaştığını” belirtti.   



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!