Uluslararası ödüllü müzisyen ve enstrümantalist Coşkun Karademir, ünlü ozanların eserlerini günümüze taşıyor!

Birbirinden farklı tarzları, Anadolu’nun müziği ve kopuzuyla buluşturmuş, dünyaca ünlü sanatçılarla hazırladığı albüm ve konser projeleriyle de uluslararası bir üne kavuşmuş, bol ödüllü müzisyen ve enstrümantalist Coşkun Karademir, 5 şarkıdan oluşan yeni EP'sini yayınlamaya hazırlanıyor.

Geleneksel müziğimizi, türkülerimizi bu zamanın ruhuna uygun, modern ve elektronik bir sound ile yeniden yorumlayarak, yeni nesil ile buluşturmayı hedefleyen Coşkun Karademir, 'Kafi' isimli mini albümünü 20 Ocak'ta yayınlayacak.
 
Gelenekten geleceğe köprü kurma hayali ile yola çıkan Karademir, ülkemizin yetiştirdiği en önemli ozanlar bilinen Aşık Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş, Muhlis Akarsu, Aşık Seyrani'nin eserlerini;  'eski köklerle yeni yapraklar açmak' amacıyla yeniden yorumluyor. Düzenlemelerini bir başka değerli müzisyen Cenk Erdoğan'ın üstlendiği projede bir de 'Akşam Olur Karanlığa Kalırsın (Oy Gelin) isimli anonim türkü de bulunuyor.

Çocuk yaştan itibaren aşka tutulduğu bağlamasıyla Anadolu'nun tüm renklerini sanatına işleyen Coşkun Karademir, bugüne kadar birçok dizi, film ve belgesele müzik yaptı, birçok farklı tarzda sanatçının albümüne sanat danışmanlığı yaptı ve kariyerlerine yön verdi. İran'ın dünyaca ünlü sesi Mahsa Vahdat'ın yeraldığı The Secret Ensemble grubunun ilk albümü 'Kuşların Çağrısı' ve sonrasında yayınlanan 'Endless Path' gerek basın, gerek müzik otoriterleri tarafından bir başyapıt olarak kabul edildi. 'Öz' albümü ile dünya müziği listelerinde üst sıralarda yer alan, bu proje ile dünyaca ünlü müzik fuarı Womex'te Türkiye'yi temsil eden Coşkun Karademir, Hesam Naseri ile yayınladıkları 'Interlude' albümüyle de 'The Akademia Music Awards' tarafından 'Best World Beat Ep' ve 'Global Music Awards' tarafından da 'Silver Medal' ödüllerine layık görüldü.

Coşkun Karademir, Cenk Erdoğan ve Ceylan Ertem ile beraber kurduğu Yekpare Trio ile de konserlerine devam etmektedir.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu